Dat Roland Garros 2019 bij de dames geen klassieke winnares zal opleveren, staat als een paal boven water, nu ook de laatste top 5-speelster uitgeschakeld is.

Simona Halep (WTA-3) kruiste in de kwartfinale de degens met Amanda Anisimova (WTA-51). Beide speelsters namen een goede start, maar reeds in het derde game leek de motor van de Roemeense te sputteren. Ze won geen enkel punt op de service van haar Amerikaanse tegenstandster. Wat later brak Anisimova door de opslag van Halep en kwam op een 4-2 voorsprong.

De titelverdedigster gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bemachtigde een breakpunt in het volgende spel. Verzilveren kon ze echter niet waardoor ze Anisimova toch 5-2 voor zag komen. Aan het einde van de eerste set leverde Halep nogmaals haar opslaggame in, na amper een half uur spelen stond de 6-2 in het voordeel van het 17-jarige talent op het bord.

In de tweede manche leek Halep nog onder de indruk. In een mum van tijd moest ze tegen een 0-3 achterstand aankijken. Ze knokte zich echter weer in de wedstrijd en bracht de score in evenwicht, 4-4. De dames brachten knap tennis, maar telkens was het Anisimova die aan het langste eind trok. De Amerikaanse ging nog een laatste keer door de service van Halep en maakte met 6-4 een einde aan haar Franse droom.

Met haar 17 lentes op de teller, is Anisimova de eerste speler uit de jaren 2000 die de halve finale op een Grand Slam bereikt. Daarin neemt ze het op tegen Ashleigh Barty (WTA-8).

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.