Op het WTA-toernooi van Mallorca (Spanje) streden vier Belgische tennissters voor een plekje in de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-21) en Alison Van Uytvanck (WTA-57) konden zich plaatsen voor de tweede ronde, terwijl Kirsten Flipkens (WTA-80) en Ysaline Bonaventure (WTA-118) sneuvelden.

Vierde reekshoofd Mertens had met 6-2 en 6-2 geen problemen met de Duitse wildcard Andrea Petkovic (WTA-71). Van Uytvanck had een moeilijke opdracht tegen achtste reekshoofd Katerina Siniakova (WTA-38) maar ze klaarde de klus. Na een spannende strijd pakte Van Uytvanck de zege met 6-2, 3-6 en 6-3.

Flipkens kon niet stunten tegen zevende reekshoofd Sofia Kenin (WTA-30). Ze ging met 6-2 en 6-3 onderuit tegen de Amerikaanse.

Bonaventure knokte zich via de kwalificaties knap naar de hoofdtabel in Mallorca. Ze had echter geen geluk met haar tegenstander in de eerste ronde want ze moest aan de bak tegen topreekshoofd Angelique Kerber (WTA-6). Bonaventure knokte knap maar verloor de eerste set met 7-5.

In de tweede set kwam Bonaventure verrassend met 6-4 langszij. Kerber zette echter orde op zaken met 6-2 in de beslissende derde set.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.