Roland Garros krijgt dit jaar een volledig Amerikaanse halve finale. In een heruitgave van de finale van de US Open zullen Madison Keys (WTA-13) en Sloane Stephens (WTA-10) strijden om een finaleticket.

Keys stond in de kwartfinale tegen de verrassende Yulia Putintseva (WTA-98). De Kazachse verkocht haar huid duur, maar toch wist Keys in twee sets met 7-6 (5) en 6-4 het laken naar zich toe te trekken. De partij duurde 1 uur en 26 minuten. Voor Keys is het de eerste keer dat ze de halve finale bereikt in Parijs, een achtste finale in 2016 was tot dusver haar beste resultaat in Parijs.

Madison Keys - © Jimmie48 Tennis Photography

Madison Keys – © Jimmie48 Tennis Photography

Ook Stephens geraakte in Parijs nooit verder dan de achtste finale. In haar kwartfinale op dinsdag moest ze het opnemen tegen Russin Daria Kasatkina (WTA-14). Het vuur bij de pupil van Philippe Dehaes leek wat gedoofd en zo won Stephens vrij makkelijk met 6-3 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 11 minuten.

Keys en Stephens zullen elkaar voor de derde keer ontmoeten, in hun twee vorige duels trok Stephens steeds aan het langste eind.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.