Het fel gehypte eerste ronde-duel op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) tussen Serena Williams (WTA-8) en Maria Sharapova (WTA-87) is op een sisser uitgedraaid.

58 minuten had Williams nodig om Sharapova van de baan te blazen: 6-1 en 6-1. Williams won twee keer zoveel punten als de Russische en verzilverde vijf van zes breakpunten.

“Als je tegen een speelster als Maria uitkomt, moet je super gefocust op de baan staan”, liet Williams na afloop optekenen. “Ik zat in the zone, haar ballen leken keer op keer perfect in mijn slagzone te vallen.”

“Ik heb er vooral alles aan gedaan om haar niet in de wedstrijd te laten komen. Maria is het type dat blijft vechten, tot op het einde.”

Afschrijven

“Serena serveerde sterk, veel lange rallies waren er niet”, analyseerde Sharapova de wedstrijd op haar beurt nuchter. “Je kan mij afschrijven als je wil, velen zullen dit ook doen na een 6-1 en 6-1 verlies in de eerste ronde van de US Open. Ik blijf echter geloven in mijn capaciteiten.”

Williams verloor sinds 2004 niet meer van Sharapova. In de tweede ronde neemt ze het op tegen haar landgenote Catherine McNally (WTA-121).

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.