Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 dag 7 Round-Up: Stunts, knuffels, een mooie brief en véél bezoekers

#AusOpen 2017 dag 7 Round-Up: Stunts, knuffels, een mooie brief en véél bezoekers

#AusOpen 2017 dag 7 Round-Up: Stunts, knuffels, een mooie brief en véél bezoekers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag zeven van de Australian Open moesten nummers één Angelique Kerber en Andy Murray hun koffers pakken. Belgische junior Zizou Bergs (ITF-45) sneuvelde in de eerste ronde.

De Belgen

De 17-jarige Limburger Bergs kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op het juniorentoernooi. Hij had veel last van de hitte en verloor van de Roemeen Vlad Andrei Dancu (ITF-51).

Matches of the day

Op dag zeven stond het eerste deel van de achtste finales op het programma waardoor de eerste kwartfinalisten bekend raakten. Bij de mannen zorgde de Duitser Mischa Zverev (ATP-50) voor sensatie met zijn stunt tegen Andy Murray (ATP-1). In de kwartfinale moet Zverev aan de bak tegen Roger Federer (ATP-17). De Zwitser rekende af met Kei Nishikori (ATP-5) en blijft op koers voor zijn achttiende grandslamzege!

In de andere achtste finales bij de mannen vielen er geen verrassingen te noteren. Stan Wawrinka (ATP-4) ging in drie sets voorbij Andreas Seppi (ATP-85), terwijl Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) de Britse revelatie Daniel Evans (ATP-67) in vier sets klopte. Tsonga en Wawrinka spelen tegen elkaar in de kwartfinale.

Bij de vrouwen moest nummer één en titelverdedigster Angelique Kerber (WTA-1) haar koffers pakken. Ze ging met 6-2 en 6-3 onderuit tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-35). In de kwartfinale speelt Vandeweghe tegen Garbiñe Muguruza (WTA-7) die vlot van de Roemeense verrassing Sorana Cirstea (WTA-78) won.

Verder toonde de 36-jarige Venus Williams (WTA-17) dat ze het tennissen nog niet verleerd is. Ze versloeg de Duitse kwalificatiespeelster Mona Barthel (WTA-181). Williams treft in de kwartfinale Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27) die achtste reekshoofd Svetlana Koeznetsova (WTA-10) naar huis stuurde.

Momenten van de dag

De Australian Open van 2017 behaalt recordcijfers in de bezoekersaantallen. In de eerste week waren er al 503.382 bezoekers op de eerste grandslam van het jaar. Dit is de eerste keer dat er meer dan vijfhonderduizend mensen de Australian Open in de eerste week bezoeken.

Op de Australian Open van vorig jaar ondersteunde Tsonga een geblesseerd ballenmeisje dat een bal in haar gezicht had gekregen. Dit ballenmeisje is de Franse tennisser ondertussen niet vergeten en stuurde hem een brief om hem te bedanken. Tsonga deelde op Twitter de foto van de brief van het Australische ballenmeisje “Giuliana”.

Mischa Zverev beleeft een droomweek op de Australian Open met zijn stunt tegen Murray en zijn eerste kwartinale op een grandslam. Na zijn verrassende zege kreeg hij een welverdiende knuffel van zijn mama. Hoe mooi kan moeder-zoonliefde zijn?

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws