Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Preview dag 3: Darcis strijdt voor plek in derde ronde

#AusOpen 2017 Preview dag 3: Darcis strijdt voor plek in derde ronde

#AusOpen 2017 Preview dag 3: Darcis strijdt voor plek in derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 3 van de Australian Open verdedigen Steve Darcis (ATP-80) en Kirsten Flipkens (WTA D-79) de Belgische eer. Darcis probeert zich te plaatsen voor de derde ronde in het enkelspel, terwijl Flipkens begint aan het dubbeltoernooi. Daarnaast komen veel toppers in actie.

De Belgen

Darcis, de Belgische nummer twee bij de mannen, realiseerde maandag een primeur. Na een mooie zege tegen de Australische thuisspeler Sam Groth (ATP-171) bereikte hij voor de eerste keer in zes deelnames de tweede ronde op de Australian Open.

In de tweede ronde wacht een duel met de 24-jarige Diego Schwartzman (ATP-52). De Argentijn stuntte in de eerste ronde in drie korte sets tegen 22e reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22). Hij reageerde toen tevreden op Twitter met “In de tweede ronde op de Australian Open! Grote overwinning vandaag, wordt vervolgd!” De kleine tennisser is een taaie tegenstrever en valt zeker niet te onderschatten. Dat kan David Goffin (ATP-11) bevestigen sinds hij vorig jaar op de European Open in Antwerpen door Schwartzman geklopt werd.

n

Het wordt het eerste duel tussen Darcis en Schwartzman. Onze landgenoot verkeert in goede vorm en is zeker niet kansloos. Ze spelen op Court 20 en zullen hun partij woensdagochtend Belgische tijd spelen.

Flipkens (WTA-70) verloor in het enkelspel in de eerste ronde van de Britse Johanna Konta (WTA-70). In het dubbelspel krijgt Flipper een tweede kans. Samen met de Italiaanse dubbelspecialiste Sara Errani (WTA D-44) komt ze in actie. Ze nemen het op tegen twee Daria’s: het Australisch-Russische duo Daria Gavrilova (WTA D-86) en Daria Kasatkina (WTA D-46).

Matches of the day

Op de derde dag in Melbourne staan er veel interessante affiches op het programma. In de Rod Laver Arena komen toppers Venus Williams (WTA-17), Angelique Kerber (ATP-1), Roger Federer (ATP-17), Garbiñe Muguruza (WTA-7) en Andy Murray (ATP-1) achtereenvolgens in actie. Nummer één Murray kijkt in de Rod Laver Arena in de ogen van de jonge Rus Andrey Rublev (ATP-156). Bij de vrouwen moest nummer één én titelverdedigster Angelique Kerber in eerste ronde in drie sets knokken voor de zege. In de tweede ronde speelt ze een volledig Duits duel tegen haar landgenote Carina Witthoeft (WTA-89).

Wij kijken echter vooral uit naar het duel in de Margaret Court Arena tussen Stan Wawrinka (ATP-4) en de Amerikaanse outsider Steve Johnson (ATP-33). Wawrinka (ATP-4) speelde een moeilijke vijfsetter in de eerste ronde tegen Martin Klizan (ATP-34), terwijl net niet-reekshoofd Johnson snel voorbij de Argentijn Federico Delbonis (ATP-42) ging.

Verder zijn we ook benieuwd naar de partij tussen het Amerikaanse reekshoofd Sam Querrey (ATP-31) en het jonge Australische talent Alex De Minaur (ATP-333), een naam om te onthouden. De 17-jarige De Minaur viert zijn achttiende verjaardag in februari en gaf zichzelf al een vervroegd cadeau met een zege in de eerste ronde tegen nummer 84 Gerald Melzer.

De Australische wildcard won vorig jaar de Australian Open in het dubbelspel bij de junioren en bereikte de finale van het juniorentoernooi van Wimbledon. Zijn toernooi is al geslaagd maar wij hopen stiekem op een tweede stunt met het steun van het Australische publiek.

[alert type=”info” title=”Programma dag 2″]

De Belgen

R1: Steve Darcis (BEL) vs. Diego Schwartzman (ARG)
Court 20, vierde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: Kirsten Flipkens (BEL) en Sara Errani (ITA) vs. Daria Gavrilova (AUS) en Daria Kasatkina (RUS)

Court 14, vierde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R1: Angelique Kerber [1] (GER) vs. Carina Witthoeft (GER)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: Andy Murray [1] (GBR) vs. Andrey Rublev (RUS)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

R1: Stan Wawrinka [4] (SUI) vs. Steve Johnson (USA)

Margaret Court Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: Sam Querrey [31] (USA) vs. Alex De Minaur (AUS)

Show Court 2, vierde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 3 vind je hier.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws