Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Preview dag 5: zal Darcis zijn beste resultaat ooit halen?

#AusOpen 2017: Preview dag 5: zal Darcis zijn beste resultaat ooit halen?

#AusOpen 2017: Preview dag 5: zal Darcis zijn beste resultaat ooit halen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag vijf van de Australian Open betekent dat er stilaan van de tweede week mag gedroomd worden. De eerste derde ronde partijen staan immers geprogrammeerd. 

De Belgen

Steve Darcis (ATP-72) presteerde nog nooit beter op de Australian Open als dit jaar. Tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-89) is hij zeker niet kansloos. Seppi maakte een goede indruk door in de tweede ronde komaf te maken met Nick Kyrgios (ATP-14). In onderlinge ontmoetingen staat het 1-0 in het voordeel van Seppi, maar deze dateert al weer van 2011. Andreas Seppi is niet om een stunt verlegen in Melbourne. In 2015 kon hij niemand minder dan Roger Federer uit het toernooi kegelen. Als Darcis kan winnen, komt hij mogelijk uit tegen Stanislas Wawrinka (ATP-4).

(null)

(null)

Ook Elise Mertens (WTA D-95) zal op de baan staan morgen, maar dan in het dubbelspel. Samen met de Amerikaanse Louisa Chirico (WTA D-287) komt Mertens uit tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA D-118) en de Duitse Andrea Petkovic (WTA D-138). Een haalbare kaart voor Mertens en Chirico die bij winst zich mogen opmaken voor een wedstrijd tegen waarschijnlijk Vania King (WTA D-23) en Yaroslava Shvedova (WTA D-15), het achtste reekshoofd.

Matches of the day

Tennisfans mogen zich opmaken voor een mooie dag morgen op de Australian Open. In de Rod Laver Arena komen als eerste Eugenie Bouchard (WTA-47) en Coco Vandeweghe (WTA-35) op de baan. Beide dames staan goed te tennissen en het valt moeilijk te voorspellen wie de vierde ronde zal halen. Vandeweghe kwam in Australië nog nooit verder dan de derde ronde. In 2014 speelde Bouchard nog de halve finale.

De daaropvolgende match is tussen Angelique Kerber (WTA-1) en Kristyna Pliskova (WTA-58). Het is uitkijken naar de prestatie van Kerber die nog niet haar goede vorm te pakken heeft. Moest de Duitse de vierde ronde niet halen, ligt haar nummer één positie te grabbel: Serena Williams ligt op de loer.

De laatste wedstrijd in de Rod Laver Arena is die tussen Roger Federer (ATP-17) en Tomas Berdych (ATP-10). De 31-jarige Tsjech speelt graag in Melbourne, hij haalde sinds 2011 al telkens de kwartfinale of beter. Vorig jaar was Federer de beste op de Australian Open in de kwartfinale. Benieuwd of Berdych kan winnen in hun 23e onderlinge ontmoeting. De tussen stand is 16-6 in het voordeel van de Zwitser.

(null)

(null)


De tweede wedstrijd op de Margaret Court Arena gaat tussen Jack Sock (ATP-20) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12). Sock staat voor het eerst in de top 20 en speelt met heel wat zelfvertrouwen. De Amerikaan zou wel eens voor de verrassing van de dag kunnen zorgen tegen Tsonga. In onderlinge ontmoetingen staat echter het 2-0 in het voordeel voor de Fransman. Tsonga speelde in 2008 al een keer de finale in Melbourne.

(null)

(null)

Tot slot valt de ontmoeting tussen Daniel Evans (ATP-51) en publiekslieveling Bernard Tomic (ATP-27) op. Evans heeft in 2016 zijn beste jaar ooit gehad en staat ook in Australië sterk te spelen. De Brit haalde vorige week nog de finale van het ATP-toernooi in Sydney en kon in Melbourne in de vorige ronde de scalp van Martin Cilic (ATP-7) nemen. In onderlinge ontmoetingen staat het 1-1 tussen beide spelers.

[alert type=”info” title=”Programma dag 5″]

De Belgen

R3: Steve Darcis (BEL) vs. Andres Seppi (ITA)
Court 3, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R2: Louisa Chirico (USA) & Elise Mertens (BEL) vs. Mirjana Lucic-Baroni (CRO) & Andrea Petkovic (GER)
Court 13, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R3: Eugenie Bouchard (CAN) vs. Coco Vandeweghe (USA)
Rod Laver Arena, eerste partij om 11.00 (1.00 uur Belgische tijd)

R3: [1] Angelique Kerber (DUI) vs. Kristyna Pliskova (CZE)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R3: [10] Tomas Berdych (CZE) vs. [17] Roger Federer (SUI)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

R3: [12] Jo-Wilfried Tsonga (FRA) vs. [23] Jack Sock (USA)
Margaret Court Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R3: [27] Bernard Tomic (AUS) vs. Daniel Evans (GBR)
Hisense Arena, derde partij vanaf 11.30 uur (1.30 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 5 vind je hier.

[/alert]

koen

koen

Meer nieuws