Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Preview dag 8: Goffin op weg naar stunt, Bergs dubbelt

#AusOpen 2017: Preview dag 8: Goffin op weg naar stunt, Bergs dubbelt

#AusOpen 2017: Preview dag 8: Goffin op weg naar stunt, Bergs dubbelt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Terwijl de topfavorieten vallen als vliegen is de Australian Open down under toe aan haar achtste dag. Het deelnemersveld is reeds fel uitgedund, zeker wat de Belgen betreft. Alle ogen zijn dan ook gericht op David Goffin (ATP-11).

De Belgen

De tweede week van het toernooi breekt aan met evenveel landgenoten die nog op titelkoers zitten. Goffin gooit bij zijn vijfde deelname reeds hoge ogen. Vorig jaar werd hij in de vierde ronde opzijgezet door Roger Federer (ATP-17), het toenmalige nummer drie van de wereld. Dit keer bereikte hij deze horde vlotjes. Hij moet het nu opnemen tegen Dominic Thiem (ATP-8), het Oostenrijkse wonderkind. De heren stonden reeds zeven keer tegenover elkaar, viermaal kon Goffin het laken naar zich toe trekken. Twee van deze ontmoetingen dateren van vorig jaar. Op de Australian Open won Goffin, op Roland Garros was het de beurt aan Thiem. Dit belooft alvast een spannende tweestrijd te worden.

Bij de junioren werd Zizou Bergs (ITF-45) al in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld. Samen met zijn Israëlische partner Yshaï Oliel (ITF-11) treedt hij wel nog aan in het dubbel. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Michael Vrbensky (ITF-41) en Emil Ruusuvuori (ITF-43), een Tsjechisch-Fins duo.

Matches of the Day

De eerste vrouw die morgen een voet on court mag zetten is Serena Williams (WTA-2). Zij kruist de degens met Barbora Strycova (WTA-16). Williams, die vorig jaar de finale verloor van Angelique Kerber (WTA-1) zag haar grootste concurrente eerder uitgeschakeld worden en ruikt haar kans. De twee speelden voor het laatst in 2012 tegen elkaar. Williams was toen tweemaal de sterkste. De Tsjechische Strycova pronkt nu wel op haar hoogste ranking ooit dus valt niet te onderschatten.

Intussen spelen ook Ekaterina Makarova (WTA-34) en Johanna Konta (WTA-9) de pannen van het dak in de Margaret Court Arena. De linkshandige Russische is al enkele jaren een vaste waarde aan de top van het vrouwentennis en speelde in 2014 de finale in het dubbelspel down under. Solo was de halve finale in 2015 haar hoogtepunt. De carrière van de Britse Konta schiet als een pijl uit een boog. Bij haar eerste deelname vorig jaar, stond ze meteen in de halve finale en ook dit jaar wandelt ze op een drafje voorbij haar tegenstanders. In de eerste ronde kende ze nog enige moeilijkheden met Kirsten Flipkens (WTA-70) maar voormalig nummer één Caroline Wozniacki (WTA-20) kon haar geen duimbreed in de weg leggen. Makarova zal alles uit de kast moeten halen.

In de avondsessie staan Karolina Pliskova (WTA-5) en Daria Gavrilova (WTA-26) tegenover elkaar. Voor Pliskova is deze vierde ronde tot zover haar beste resultaat, thuisspeelster Gavrilova toonde dit kunstje ook in 2016. In onderlinge duels leidt de boomlange Pliskova met 2-0. Het valt echter te verwachten dat het Australische publiek zich als één man achter hun Gavrilova zullen scharen. Pliskova zal dus niet alleen op het terrein maar ook mentaal erg sterk moeten staan.

Bij de mannen is het uitkijken naar Rafael Nadal (ATP-9). Hij gaat de strijd aan met Gaël Monfils (ATP-6). Zowel Nadal als Monfils werden geregeld geplaagd door blessures, hun fitheid zal dus zeker een rol spelen in deze partij. Nadal won 12 van hun 14 onderonsjes, een eerder geruststellende statistiek voor de Spanjaard. Tijdens zijn afwezigheid is Monfils echter opgeklommen tot de zesde plaats op de wereldranglijst en bereikte de Fransman vorig jaar nog de kwartfinale.

[alert type=”info” title=”Programma dag 8″]

De Belgen

R4: [11] David Goffin vs. [8] Dominic Thiem (AUT)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11 uur (tweede partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd)

R1: [6] Zizou Bergs – [6] Ishaï Oliel (ISR) vs. Vrbensky (CZE) – Ruusuvuori (FIN)
Court 22, vierde partij vanaf 11 uur (vierde partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R4: [2] Serena Williams (USA) vs. [16] Barbora Strycova (CZE)
Rod Laver Arena, 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R4: [5] Karolina Pliskova (CZE) vs. [22] Daria Gavrilova (AUS)
Rod Laver Arena, 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

R4: [30] Ekaterina Makarova (RUS) vs. [9] Johanna Konta (GBR)
Margaret Court, 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R4: [9] Rafael Nadal (ESP) vs. [6] Gaël Monfils (FRA)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 19.00 uur (tweede partij vanaf 9.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 8 kan je hier vinden.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws