Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Round up dag 10: Gérard stunt, Goffin gaat ten onder en 30-plussers maken dromen waar

#AusOpen 2017 Round up dag 10: Gérard stunt, Goffin gaat ten onder en 30-plussers maken dromen waar

#AusOpen 2017 Round up dag 10: Gérard stunt, Goffin gaat ten onder en 30-plussers maken dromen waar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De teerlingen zijn geworpen, zowel bij de dames als bij de heren kennen we de vier titelkandidaten. We moesten helaas afscheid nemen van David Goffin, maar Joachim Gérard heeft de Belgische eer met verve verdedigd.

De Belgen

Aan het knappe toernooi van David Goffin (ATP-11) kwam vandaag helaas een eind. Net zoals in hun vorige ontmoeting was de 25-jarige Grigot Dimitrov (ATP-15) een maatje te groot voor onze landgenoot. De foutenlast bij Goffin was te hoog en onze landgenoot kon de Bulgaar nooit echt bedreigen. Na iets meer dan twee uur stond de 6-3, 6-2 en 6-4 eindstand op het scorebord.

Toch mag Goffin terugblikken op een knap toernooi waarin hij voor de tweede keer de kwartfinale van een Grand Slam haalde en met Dominic Thiem (ATP-8) klopte hij opnieuw een top 10-speler. Zelf komt hij opnieuw een stapje dichter bij die top 10, al is het afwachten wat de concurrentie doet in de titelstrijd.

Joachim Gérard (ITF-3) zette een sterke prestatie neer, en klopte nummer één van de wereld Gordon Reid (ITF-1) na een bloedstollende wedstrijd van meer dan twee uur. Onze landgenoot haalde het met 7-5 5-7 en 7-5 en neemt het in de halve finale op tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-5).

Matches of the day

De Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-79) zorgde voor sensatie door voor het eerst sinds 1999 opnieuw de halve finale van een Grand Slam te bereiken. In een spannende kwartfinale haalde ze het van US Open-finaliste Karolina Pliskova (WTA-5) met 6-4, 3-6 en 6-4.

In de tweede kwartfinale haalde Serena Williams (WTA-2) het vrij makkelijk van het Britse talent Johanna Konta (WTA-9). Met een vlotte 6-2 en 6-3 zege liet Williams zien dat ze klaar is om haar 23e Grand Slam te winnen. Coach Wim Fissette was sportief en feliciteerde Serena en coach nadien op Twitter.

In de blockbuster op centre court stond Rafael Nadal (ATP-9) tegenover Milos Raonic (ATP-3). De Canadees was erg gretig, maar toch haalde de ervaring van de Spanjaard het. Na 6-4 setwinst voor Nadal in set één kreeg Raonic zes setpunten in de tweede set, maar hij kon er geen enkel van benutten. De tiebreak ging met 7-6(7) naar Nadal, die daarna door ging op zijn elan. Met opnieuw 6-4 plaatste hij zich voor de halve finale, zijn eerste halve finale in een Grand Slam sinds Roland Garros 2014. Fans beginnen nu al te dromen van een “all time classic” Federer versus Nadal in de finale.

Moment van de dag

Wij moesten toch ook een traantje wegpinken bij het interview met Lucic-Baroni, die een erg moeilijke tijd achter de rug heeft en nu alsnog haar dromen waarmaakt: “Deze zege heeft absoluut mijn leven en al het slechte wat daarin gebeurd is, weer OK gemaakt.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws