Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Round-up dag 5: Favorieten bevestigen, Exit Darcis en Mertens

#AusOpen 2017: Round-up dag 5: Favorieten bevestigen, Exit Darcis en Mertens

#AusOpen 2017: Round-up dag 5: Favorieten bevestigen, Exit Darcis en Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de vijfde dag van de Australian Open kwam er een einde aan het avontuur van Steve Darcis (ATP-72) en Elise Mertens (WTA D-95). De grote toppers zoals Angelique Kerber (WTA-1) Andy Murray (ATP-1) en Roger Federer (ATP-17) gingen probleemloos naar de achtste finales.

De Belgen

In de derde ronde moest Darcis het onderspit delven tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-89). De Luikenaar won de eerste set maar ging uiteindelijk nipt onderuit met 4-6, 6-4, 7-6(1) en 7-6(2). Waarschijnlijk krijgt Darcis wel een beloning met een terugkeer in de top zestig!

In het dubbelspel kon Elise Mertens zich niet plaatsen voor de derde ronde. Samen met Louisa Chirico (WTA D-287) verloor ze in drie sets van Mirjana Lucic-Baroni (WTA D-118) en de Andrea Petkovic (WTA D-138).

(null)

(null)

Matches of the day

De Canadese Eugenie Bouchard (WTA-47) heeft haar oude niveau nog niet teruggevonden. De 22-jarige talent bereikte drie jaar geleden nog de halve finale op de Australian Open maar verloor nu in de derde ronde in een driesetter van Coco Vandeweghe (WTA-35).

De Duitse nummer één en titelverdedigster Angelique Kerber (WTA-1) begint down under stilaan op dreef te geraken. Ze klopte Kristyna Pliskova (WTA-58) met 6-0 en 6-4 en ging zo vlot naar de achtste finales.

Roger Federer (ATP-17) kreeg op vrijdag zijn eerste échte test tegen nummer tien Tomas Berdych (ATP-10). Federer kwam nooit in de problemen en haalde het met 6-2, 6-4 en 6-4. In de achtste finale volgt een clash met nummer vijf Kei Nishikori.

Voor de rest kenden de grote toppers geen problemen in hun derde ronde. Andy Murray (ATP-1), Nishikori, Venus Williams (WTA-17) Garbiñe Muguruza (WTA-7) verloren geen set in hun partij, terwijl Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) en Stan Wawrinka (ATP-4) één set moesten prijsgeven.

Tot slot bereikten ook een aantal verrassingen de achtste finales in Melbourne. Bij de mannen staan de Duitser Mischa Zverev (ATP-50) (broer van jong talent Alexander Zverev) en de Brit Daniel Evans (ATP-67) voor het eerst in de achtste finale van een grandslam.

Bij de vrouwen is de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-78) terug van (een beetje) weggeweest. De 26-jarige Cirstea verbaasde op 19-jarige leeftijd al met een kwartfinale op Roland Garros maar kon daarna nooit bevestigen. In drie rondes verloor ze nog een enkele set. Na haar stunt tegen tiende reekshoofd Carla Suárez Navarro (WTA-12), ging ze nu verder op haar elan tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-42). In de achtste finale heeft ze een ware uitdaging tegen nummer zeven Muguruza!

Quote van de dag

Federer toonde met zijn zege tegen Berdych dat hij het tennissen nog niet verleerd is. Misschien is chocolade zijn geheime wapen? In een interview biechtte de Zwitser dat hij verzot is op zoete lekkernijen: “Ik houd van mijn ijsje en mijn chocolade. Ik ben verzot op traktaties. En ik voel me er niet eens slecht over”, liet Federer weten.

Moment van de dag

De Australische fans gingen uit de bol voor Bernard Tomic (ATP-27). Het mocht niet baten want Tomic ging onderuit tegen de Brit Evans. Daria Gavrilova (WTA-26) verdedigt als enige nog de Australische eer in het enkeltoernooi van de Australian Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws