Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Round up dag 9: Bergs haalt het niet, Zwitserland boven en de unieke voorbereiding van Goffin

#AusOpen 2017 Round up dag 9: Bergs haalt het niet, Zwitserland boven en de unieke voorbereiding van Goffin

#AusOpen 2017 Round up dag 9: Bergs haalt het niet, Zwitserland boven en de unieke voorbereiding van Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag stonden de eerste kwartfinales op het programma, de spanning stijgt stilletjes aan en we kunnen nu beter inschatten wie de kans maakt op de titel…

De Belgen

Onze landgenoot Zizou Bergs (ITF-45) is er samen met Yshai Oliel (ITF-11) niet in geslaagd om de tweede ronde in het dubbel te overleven. Siddhant Banthia (ITF-67) en Kaya Gore (ITF-56) waren in twee sets te sterk voor het Belgisch-Israëlische duo. Setstanden waren 6-3 en 7-6(6). Enkel David Goffin blijft zo nog over op de Australian Open om ons land te vertegenwoordigen.

Matches of the day

Venus Williams (WTA-17) staat voor het eerst in zeven jaar weer in de halve finale van een Grand Slam. De 36-jarige Amerikaans maakte in twee sets komaf met de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27) en wordt zo de oudste vrouw op de Australian Open ooit die de halve finale haalt. Venus Williams neemt het in de halve finale op tegen een andere Amerikaanse, Coco Vandeweghe (WTA-35). Tennisfans kunnen dromen van een finale tussen de zussen Williams, dat behoort nog tot de mogelijkheden.

De Amerikaanse Coco Vandeweghe maakt een droom veertiendaagse mee. Op haar weg naar de halve finale versloeg ze twee top 10-speelsters op rij. Vanochtend maakte ze brandhout van de Spaanse Garbiñe Murguruza (WTA-7) met 6-4 en 6-0. Vandeweghe bereikt zo haar beste resultaat ooit op een Grand Slam en maakt een goede beurt in de rankings. Vorig jaar ging ze eruit in de eerste ronde en pakt dus een pak WTA-punten.

Stanislas Wawrinka (ATP-4) is de eerste die de halve finale heeft kunnen bereiken. Hij nam in drie sets de maat van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) en laat hierbij een goede indruk na. De kampioen van 2014, die stevig ingetaped op het veld kwam, moest slechts één break toestaan en sloeg maar liefst 41 winners. Setstanden waren 7-6(2), 6-4 en 6-3. We krijgen een Zwitserse halve finale op de Australian Open want ook Roger Federer (ATP-17) staat in de halve finale. Federer begon aan de wedstrijd met een ware tennis clinic tegen Mischa Zverev (ATP-50). De rest van de wedstrijd verliep iets evenwichtiger en het was Federer die uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Moment van de dag

Iedere speler bereidt zijn volgende op wedstrijd op hun eigen manier voor. De manier van David Goffin? Eventjes gaan winkelen:

Tot slot willen we jullie deze leuke selfie niet onthouden. Hier worden maar liefst negen Australian Open enkeltitels vertegenwoordigd:

koen

koen

Meer nieuws