Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Preview dag 10: Laatste tickets voor de halve finales worden uitgedeeld

#AusOpen 2018: Preview dag 10: Laatste tickets voor de halve finales worden uitgedeeld

#AusOpen 2018: Preview dag 10: Laatste tickets voor de halve finales worden uitgedeeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 10 staan de laatste kwartfinales van de Australian Open op het programma. Laten de favorieten zich opnieuw verrassen?

De Belgen

Geen Belgen in actie vandaag, het is nog even nagenieten van de mooie prestatie van Elise Mertens (WTA-37) en vooruitkijken naar haar halve finale woensdagnacht.

Matches of the day

Angelique Kerber (WTA-16) mag de debatten openen in de Rod Laver Arena. De Duitse pupil van coach Wim Fissette is dit jaar nog ongeslagen, en moet het in de kwartfinale opnemen tegen US Open-finaliste Madison Keys (WTA-20). Ze speelden reeds zeven keer tegen elkaar, Kerber trok reeds zes keer aan het langste eind en komt dus als dé grote favoriete aan de start.

In de tweede partij staat de verrassende kwartfinale tussen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-97) en Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-58) op het programma. Zij zorgden beiden voor een stunt door respectievelijk de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-5) en de Serviër Novak Djokovic (ATP-14) naar huis te sturen. Een plek in de kwartfinale is voor beide heren een unicum, en een unieke kans om door te stoten naar de laatste vier op een grandslamtoernooi.

Als derde staat het duel tussen nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-1) en Karoline Pliskova (WTA-6) op het programma. Beiden stonden reeds op nummer één, zonder een Grand Slam te winnen, wat hun honger naar die eerste grote titel erg groot maakt. Statistisch gezien maakt Halep met een 6-1 stand in onderlinge confrontaties de meeste kans.

Roger Federer (ATP-2) mag opnieuw aan de bak tijdens zijn favoriete nachtsessie. Daarin neemt hij het op tegen de Tsjech Tomas Berdych (ATP-20), die eindelijk weer in topvorm is. Het wordt de 26e confrontatie tussen de 36-jarige Federer en de 32-jarige Berdych, de Tsjech trok tot hiertoe slechts zes keer aan het langste eind, Federer gaat voor een twintigste zege.

[alert title=Programma dag 10”]

Matches of the day
QF: [21] Angelique Kerber (GER) vs. [17] Madison Keys (USA)
Rod Laver Arena, eerste partij om 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: Tennys Sandgren (USA) vs. Hyeon Chung (KOR)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: [1] Simona Halep (ROM) vs. [6] Karolina Pliskova (CZE)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: [19] Tomas Berdych (CZE) vs. [2] Roger Federer (SUI)
Rod Laver Arena, eerste partij om 19.30 uur (9.30 uur Belgische tijd)

Het volledige programma vind je hier terug.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws