Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Preview dag 7: Mertens en co op zoek naar kwartfinales, clash tussen Dimitrov en Kyrgios

#AusOpen 2018: Preview dag 7: Mertens en co op zoek naar kwartfinales, clash tussen Dimitrov en Kyrgios

#AusOpen 2018: Preview dag 7: Mertens en co op zoek naar kwartfinales, clash tussen Dimitrov en Kyrgios

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 7 van de Australian Open kunnen vroege vogels voor hun tv gaan zitten om Elise Mertens (WTA-37) naar de kwartfinales te schreeuwen. Bij de mannen staat er een clash tussen Grigor Dimitrov (ATP-3) en Nick Kyrgios (ATP-17) op het programma.

De Belgen

Nog één Belg schiet er over Down Under. Mertens draagt de hoop van de natie op haar schouders, maar trok met de Petra Martic (WTA-81) een haalbare kaart voor een vierde ronde op een Grand Slam. Vertrouwen heeft Mertens alleszins ten over: 2018 leverde haar al 10 overwinningen op 11 enkelpartijen op. Martic speelde in de eerste ronde Alison Van Uytvanck (WTA-77) naar huis, en plaatse zich donderdag al voor de derde keer in een jaar tijd voor de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Dergelijke ervaring kan Mertens niet voorleggen, en vooraf maakte ze zich vooral zorgen over het grote onbekende waarin ze zich zal begeven: eerste keer vierde ronde van een Grand Slam én eerste keer tegen Martic. Of die zorgen terecht zijn, is maar de vraag. Haar onzekerheid over haar tegenstandster werkt ze gezwind weg aan de hand van Youtube-filmpjes, en tegen bijvoorbeeld Daria Gavrilova (WTA-23) maakte ze al duidelijk dat ze ook op de grootste podia van de wereld mentaal, fysiek en sportief haar mannetje kan staan. Ze wil het dan misschien niet zelf gezegd hebben, maar zondagochtend Belgische tijd stapt Mertens wel degelijk als favoriete de baan op.

Petra Martic - © Steven Pisano (flickr)
Petra Martic – © Steven Pisano (flickr)

Matches of the day

Uitkijken doen we ook naar de match van Elina Svitolina (WTA-4), die het oppakt tegen verrassende kwalificatiespeelster Denisa Allertova (WTA-130). Normaal mag dat geen probleem vormen voor het vierde reekshoofd, al is het wel Allertova die hun enige onderlinge duel in 2016 won. Hoewel er van de match op zich niet al te veel spanning verwacht wordt, is ze vooral belangrijk voor Mertens. De winnares wordt namelijk kwartfinalist in hetzelfde kwart als de Belgische.

Elina Svitolina - © Jimmie48 Tennis Photography
Elina Svitolina – © Jimmie48 Tennis Photography

Verder is het bij de vrouwen uitkijken naar de wedstrijd tussen Caroline Wozniacki (WTA-2) en Magdalena Rybarikova (WTA-21). Wozniacki is sterk gestart aan 2018 en wordt als een van de kanshebbers gezien om – eindelijk – haar eerste grandslamtoernooi binnen te halen. In haar tweede ronde kroop Wozniacki door het oog van de naald, maar haar twee andere partijen waren redelijk straight forward. Rybarikova had het in haar twee laatste partijen wat moeilijker, en kreeg onder andere een bagel rond haar oren van Kirsten Flipkens (WTA-75).

Caroline Wozniacki - © Jimmie48 Tennis Photography
Caroline Wozniacki – © Jimmie48 Tennis Photography

Bij de mannen wordt er vooral veel verwacht van de match tussen Dimitrov en Kyrgios. Kyrgios moet zijn eerste match van 2018 nog verliezen en knikkerde Dimitrov eerder dit jaar nog uit het toernooi van Sydney. Dimitrov heeft het in Melbourne ook al knap lastig gehad, maar blijft in onderlinge duels voorstaan tegen Kyrgios: 2-1. Toch lijkt Kyrgios het mentale voordeel te hebben, al blijft het altijd de vraag in welke mentale toestand de bad boy het veld op komt.

Nick Kyrgios European Open 2017 © L. Dieffemnbacq (Imagellan)
Nick Kyrgios European Open 2017 © L. Dieffemnbacq (Imagellan)

[alert title=Programma dag 7”]

Belgen
R4: Elise Mertens vs. Petra Martic (CRO)
Margaret Court Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the day
R4: [19] Magdalena Rybarikova (SLO) vs. [2] Caronline Wozniacki (DEN)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R4: [3] Grigor Dimitrov (BUL) vs. [17] Nick Kyrgios (AUS)
Rod Laver Arena, eerste partij om 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

R4: Denisa Allertova (CZE) vs. [4] Elina Svitolina (UKR)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma vind je hier terug.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws