Tennisplaza

#AusOpen 2018: Preview dag 8: Toppers tegen subtoppers in de laatste achtste finales

Novak Djokovic - © Christopher Levy (www.flickr.com)

Op de achtste dag van de Australian Open worden de laatste achtste finales afgewerkt. Toppers Roger Federer (ATP-2), Angelique Kerber (WTA-21) en co starten als topfavorieten aan hun wedstrijden.

De Belgen

Elise Mertens (WTA-36) is nog de enige langenote op de Australian Open. Ze mag een dagje rusten om zich klaar te maken op de clash tegen Elina Svitolina (WTA-4) in de kwartfinale.

Elise Mertens – © YouTube Australian Open
Elina Svitolina – © Jimmie48 Tennis Photography
Matches of the day

De tweede week van de Australian Open staat voor de deur. Na de achtste dag in Melbourne zullen we alle kwartfinalisten kennen. In de laatste achtste finales staan er geen grote toppers tegenover elkaar maar moeten de favorieten het opnemen tegen subtoppers.

Speelster-in-vorm Angelique Kerber (WTA-21) boekte in de derde ronde al haar twaalfde zege op rij tegen ex-Australian Openwinnares Maria Sharapova (WTA-48). De Duitse is nog steeds ongeslagen dit jaar en treft nu in de vierde ronde Su-Wei Hsieh (WTA-88) uit de Chinese Tapei. De 32-jarige Hsieh evenaart met haar vierde ronde haar beste prestatie op een grandslam. Hsieh valt best niet te onderschatten want ze stuurde reekshoofden Garbiñe Muguruza (WTA-3) en Agnieszka Radwanska (WTA-35) al naar huis. Wij zijn benieuwd of Kerber haar topniveau blijft aanhouden en haar tegenstandster opnieuw gemakkelijk klopt.

Angelique Kerber – © Jimmie48 Tennis Photography

Roger Federer (ATP-2) speelt in de achtste finale tegen de relatief onbekende Hongaar Marton Fucsovics (ATP-80). De 25-jarige Fuscovics overleefde vòòr 2018 nog nooit de eerste ronde van een grandslam. Dit jaar verrast hij al met een vierde ronde. De Hongaar stuntte in de tweede ronde tegen dertiende reekshoofd Sam Querrey (ATP-13). Zorgt Fucsovics voor een nieuwe stunt of zal Federer met zijn ervaring een klasse te sterk zijn?

Roger Federer – © Beth Wilson (flickr)

Zesvoudig Australian Openwinnaar Novak Djokovic (ATP-12) speelt in de achtste finale niet het verwachte duel tegen het veelbelovende talent Alexander Zverev (ATP-4). Zverev beet in het zand tegen een andere jonge opkomende topper, de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-58). Djokovic en Chung hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld, op de Australian Open van 2016. Toen won de Serviër in drie sets het duel en pakte hij daarna ook de titel. Kan Chung Djokovic nu wel het leven zuur maken?

Hyeon Chung in 2017 – © mirsasha (Flickr)

Nummer één bij de vrouwen Simona Halep (WTA-1) mag vreemd genoeg niet spelen in de Rod Laver Arena maar moet aan de bak in de Margaret Court Arena. De Roemeense overleefde in de derde ronde een thriller en treft nu de jonge Japanse Naomi Osaka (WTA-72). Wordt het opnieuw een marathonmatch?

Simona Halep – © Jimmie48 Tennis Photography

[alert title=Programma dag 7”]

Matches of the day
R4: [21] Angelique Kerber (GER) vs. Su-Wei Hsieh (CHT)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R4: [2] Roger Federer (SUI) vs. Marton Fucsovics (HON)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R4: [14] Novak Djokovic (SRB) vs. Hyeon Chung (SCO)
Rod Laver Arena, eerste partij om 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

R4: [1] Simona Halep (ROM) vs. Naomi Osaka (JAP)
Margaret Court Arena, vierde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Het volledige programma vind je hier terug.[/alert]