Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-Up dag 1: Verrassingen bij de vleet, Belgen scoren 3 op 4

#AusOpen 2018: Round-Up dag 1: Verrassingen bij de vleet, Belgen scoren 3 op 4

#AusOpen 2018: Round-Up dag 1: Verrassingen bij de vleet, Belgen scoren 3 op 4

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open ging op de eerste dag veelbelovend van start. Drie van de vier Belgen konden zich plaatsen voor de tweede ronde en heel wat toppers en subtoppers lieten zich verrassen.

De Belgen

De Belgen scoorden op dag één van de Australian Open knap drie op vier. Ruben Bemelmans (ATP-119) zorgde voor de grootste verrasing door achttiende reekshoofd Lucas Pouille (ATP-18) naar huis te sturen.

Kirsten Flipkens (WTA-75) moest vechten voor haar zege in de openingsronde maar haalde het uiteindelijk in een driesetter. Elise Mertens (WTA-36) had het gemakkelijker en ging in minder dan één uur voorbij haar tegenstandster. Alison Van Uytvanck (WTA-77) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde en verloor in twee sets van de Kroatische Petra Martic (WTA-81).

Matches of the day

Baaldag voor Amerikanen

Op de eerste dag van de Australian Open konden we al meteen heel wat verrassingen noteren. Venus Williams (WTA-5), die in 2017 nog in de finale van de Australian Open stond, moet nu al haar koffers pakken. De 20-jarige Belinda Bencic (WTA-78) stuurde de Amerikaanse nummer vijf wandelen.

Voor de Amerikanen was het trouwens een heel zwarte dag. Naast Venus, werden nog elf andere Amerikaanse tennissers uitgeschakeld. Bij de vrouwen verloor Sloane Stephens (WTA-13), winnares van de US Open van 2017, haar eerste ronde en moest nummer negen Coco Vandeweghe ook inpakken. Bij de mannen gingen John Isner (ATP-16) en Jack Sock (ATP-8) onderuit. Amper drie Amerikaanse spelers konden doorstoten naar de tweede ronde: Nicole Gibbs (WTA-109), Ryan Harrison (ATP-47) en Mackenzie McDonald (ATP-178). In totaal waren er dus 12 nederlagen en 3 zeges voor de Verenigde Staten.

Nog méér verrassingen

Verder waren er nog meer verbazende uitslagen. De Brit Kyle Edmund (ATP-49) stuurde Kevin Anderson (ATP-12) naar huis in een spannende viersetter. Andere reekshoofden die sneuvelden waren: Dominika Cibulkova (WTA-26), Philipp Kohlschreiber (ATP-29), Ekaterina Makarova (WTA-33) , Shuai Peng (WTA-27) én natuurlijk Pouille die door Bemelmans werd uitgeschakeld.

Deze toppers konden wel doorstoten

Rafael Nadal (ATP-1) en Grigor Dimitrov (ATP-3), dé topreekshoofden in de bovenste tabelhelft bij de mannen, toonden dat ze klaar zijn om te schitteren. Rafael triomfeerde met 6-1, 6-1 en 6-1 tegen Victor Estrella Burgos (ATP-81), terwijl Dimitrov amper zes spelletjes prijsgaf tegen Dennis Novak (ATP-223). Ook outsider Marin Cilic (ATP-6) en thuisspeler-subfavoriet Nick Kyrgios (ATP-21) konden zich plaatsen voor de tweede ronde.

In het duel tussen Next Gen Stars Stefanos Tsitsipas (ATP-80) en Denis Shapovalov (ATP-50) haalde de Canadees Shapovalov het gemakkelijk in drie sets.

Bij de vrouwen ging tweede reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA-2) vlot voorbij Mihaela Buzarnescu (WTA-57), finaliste in Hobart. Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko (WTA-7) liet zich niet verrassen en ging in twee sets voorbij veterane Francesca Schiavone (WTA-96). Ook vierde reekshoofd Elina Svitolina (WTA-6) ging vlot naar de tweede ronde.

De volledige uitslagen van dag 1 op de Australian Open kan je hier raadplegen.

Momenten van de dag

Nadal maakte zijn entree op de Australian Open in retrostijl. Voor het eerst sinds 2008 speelde hij in een outfit met korte mouwen.

Dimitrov kreeg na zijn overwinning op het court vragen over de kleur van zijn tenue. In onderstaand grappig filmpje geeft hij het antwoord.

In de entourage van Kyrgios is “love in the air”. Hij vertelde met een brede glimlach dat zijn vriendin hem gezelschap houdt in zijn kamer in Melbourne.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws