Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-up dag 11: Mertens’ droom eindigt in halve finale, Halep en Cilic stormen door

#AusOpen 2018: Round-up dag 11: Mertens’ droom eindigt in halve finale, Halep en Cilic stormen door

#AusOpen 2018: Round-up dag 11: Mertens’ droom eindigt in halve finale, Halep en Cilic stormen door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aan het fantastisch parcours van Elise Mertens (WTA-36) is een einde gekomen in de halve finale. Simona Halep (WTA-1) knokt zich voorbij Angelique Kerber (WTA-21) en Marin Cilic (ATP-6) is de eerste finalist bij de mannen. Dit was dag 11 van de Australian Open. 

De Belgen

Aan de zegereeks van tien gewonnen wedstrijden is op de Australian Open in de halve finale een einde gekomen. De Belgische was niet opgewassen tegen een uitstekende Caroline Wozniacki (WTA-2). Mertens mag terugblikken op een droomstart van het nieuwe tennisseizoen en ziet haar prestatie beloond met een plaats in de top twintig van de wereld. De felicitaties, die massaal binnenkwamen, moeten het verlies ietwat verzachten voor de Hamontse.

Mertens kon ook op mooie woorden rekenen van Billie Jean King: “Ze heeft een hele mooie toekomst voor zich”. King werd vandaag geëerd voor haar rol in het tennis (lees helemaal onderaan verder).

Matches of the day

Wozniacki, die voor de derde keer in haar carrière de finale van een Grand Slam haalt, moet het nu opnemen tegen Halep. De Roemeense, het nummer één van de wereld, moest diep gaan Kerber van zich af te houden. De inzet in de finale bij de vrouwen is hoog: de winnares wordt het (nieuwe) nummer één van de wereld én wint voor het eerst een Grand Slam.

Cilic is de eerste Kroaat die de finale van de Australian Open haalt. De Kroaat maakte in zijn halve finale komaf met de Britse sensatie Kyle Edmund (ATP-49). De US Openkampioen van 2014 wordt volgende week de nummer drie van de wereld, zijn hoogste ranking ooit.

Moment van de dag

Soms is het leuk de groten der aarde nog eens in de bloemetjes te zetten. Dit keer was het de beurt aan twaalfvoudig grandslamkampioene Billie Jean King. Ze werd gevierd als Australian Open Woman of the Year. Het feit dat de winnares van de Australian Open evenveel prijzengeld zal opstrijken als haar mannelijke tegenhanger, is te danken aan (onder meer) King die in de jaren ’70 ijverde voor gelijk prijzengeld.

Het verhaal is te zien in de film ‘Battle of the sexes‘ met Emma Stone en Steve Carell die beiden een Golden Globe nominatie kregen voor hun vertolking.

koen

koen

Meer nieuws