Nog twee titels moesten er uitgedeeld worden op de 14de dag van de Australian Open: die voor de mannen in het enkelspel, en die van het gemengd dubbelspel. In twee spannende partijen waren het uiteindelijk respectievelijk Roger Federer (ATP-2) en Gabriela Dabrowski (WTA D-15) & Mate Pavic (ATP D-16) die aan het langste eind trokken.

In Australië begon de dag met het gemengd dubbelspel. Beide dubbelparen konden de nodige ervaring voorleggen, want eerder deze week hadden zowel Pavic (herendubbel) en Timea Babos (WTA D-7; vrouwendubbel) al een trofee van de Australian Open in de lucht mogen steken. Uiteindelijk was het Pavic die nog een tweede trofee op zijn schoorsteenmantel mag bijzetten. Samen met Dabrowski was hij in een spannende finale te sterk voor Babos en Rohan Bopanna (ATP D-19). Nadat de eerste twee sets eerlijk verdeeld werden (2-6 en 6-4), bleken Pavic en Babos net iets beter met de druk om te kunnen in de supertiebreak: 11-9.

Maar zoals in een goed restaurant, was het gemengd dubbelspel enkel een prettig voorgerecht voor de hoofdschotel waarop iedereen in spanning zit te wachten. Federer ging daarin op zoek naar zijn twintigste grandslamtitel, maar moest daarvoor voorbij Marin Cilic (ATP-6). De Kroaat spartelde harder dan verwacht tegen, maar uiteindelijk was het toch een emotionele Federer die in vijf sets mocht zegevieren. Nummer 20 staat zo op zijn palmares, en voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat de Zwitser van plan is om het daar bij te laten. Wordt ongetwijfeld vervolgd, misschien wel volgend jaar in Australië…

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.