Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-Up dag 2: Toppers maken eindelijk comeback

#AusOpen 2018: Round-Up dag 2: Toppers maken eindelijk comeback

#AusOpen 2018: Round-Up dag 2: Toppers maken eindelijk comeback

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 2 van de Australian Open kon het publiek genieten van heel wat topspelers in actie. Voor de Belgen mocht David Goffin (ATP-7) de show stelen, al liep dat niet van een leien dakje.

De Belgen

Goffin verdedigde vandaag als enige de Belgische driekleur. In zijn wedstrijd tegen Matthias Bachinger (ATP-182) uit Duitsland kende onze landgenoot een moeizame start. De eerste set ging in een tiebreak naar de Duitser, 6-7(3). Goffin kon gelukkig zijn niveau opkrikken en kwam verder nooit in de problemen. Met 6-3, 6-2 en 6-4 trok hij aan het langste eind en mag zich nu opmaken voor een duel met Fransman Julien Benneteau (ATP-59).

Matches of the day

Terugkomdag

Na een lange afwezigheid op de tour maakte voormalig nummer 1 Novak Djokovic (ATP-14) eindelijk zijn rentree. De Serviër toonde zich meteen een geduchte kansmaker op de eindoverwinning. Zonder al te veel moeite veegde hij de Amerikaan Donald Young (ATP-63) van de baan. Met 6-1, 6-2 en 6-4 bevestigde Djokovic droogjes dat hij weer helemaal terug is.

Een andere comeback-kid is Stanislas Wawrinka (ATP-8). Ook hij bleef maanden geblesseerd aan de kant en zette nu zijn eerste, succesvolle stapjes terug op het veld. Litouwer Ricardas Berankis (ATP-136) kon de Zwitser weliswaar een set afsnoepen, maar vormde verder op geen enkel moment een bedreiging. Met 6-3, 6-4, 2-6 en 7-6(2) plaatste Wawrinka zich voor de tweede ronde.

Maria Sharapova (WTA-61) die maar wat blij is dat ze na haar schorsing wegens dopinggebruik eindelijk weer mag tennissen, kende geen genade met de Duitse Tatjana Maria (WTA-47). De Russin gunde haar tegenstander amper 5 spelletjes en een dik uur onder de Australische hemel.

Vaste waarden bevestigen

Na alle verrassingen die ons gisteren te beurt vielen, waren er vandaag gelukkig nog de vaste waarden. Roger Federer (ATP-2) liep vlotjes voorbij Aljaz Bedene (ATP-49) uit Slovenië. 6-3, 6-4, 6-3 en een plek voor ome Roger in de tweede ronde. Exact dezelfde uitslag bij het onderonsje tussen Juan Martin del Potro (ATP-11) en Frances Tiafoe (ATP-78). De Argentijn gaat door naar een ontmoeting met Karen Khachanov (ATP-45).

Ook de dames lieten zich niet kennen. Simona Halep (WTA-1) leek in de eerste set wat moeite te hebben om haar ritme te vinden, maar herpakte zich foutloos in de tweede. Met 7-6(5) en 6-1 zette ze thuisspeelster Destanee Aiava (WTA-153) buitenspel. Garbiñe Muguruza (WTA-2) kreeg eveneens een wildcard-speelster voorgeschoteld. De Spaanse maakte in twee sets komaf met Jessika Ponchet (WTA-260) uit Frankrijk, 6-4 en 6-3. Angelique Kerber (WTA-21) lijkt uit haar sukkelstraatje te klimmen. Met 6-4 en 6-0 walste ze over haar landgenote, Anna-Lena Friedsam (WTA-507).

Reekshoofden naar huis

Hoewel de meeste toppers vandaag hun kunnen duidelijk toonden, waren er ook enkele spelers en speelsters die hun ranking niet konden waarmaken. Bij de mannen zit het toernooi er op voor Milos Raonic (ATP-24) en Roberto Bautista Agut (ATP-20). In de dameshoofdtabel moeten we afscheid nemen van Petra Kvitova (WTA-29) en Kristina Mladenovic (WTA-11). De kersverse vriendin van Dominic Thiem (ATP-5) is het de vijftiende nederlaag op rij.

De volledige uitslagen van dag 2 op de Australian Open kan je hier raadplegen.

Momenten van de dag

Thiem maakte indruk met een fantatische tweener (een bal terugslaan door de benen) en komt gegarandeerd in aanmerking voor shot of the tournament. 

Tennis is niet alleen leuk, je verbrandt er ook best wat calorieën mee. En ja, er zijn zielen die zich bezighouden met berekenen welke spelers er zo het hardst werkten op de baan.

Tot slot is tennis ook altijd een beetje magie. De bal wordt teruggespeeld met een racket, maar met welk deel juist…

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws