Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-up dag 7: Mertens en Wozniacki blijven scoren, spanning troef

#AusOpen 2018: Round-up dag 7: Mertens en Wozniacki blijven scoren, spanning troef

#AusOpen 2018: Round-up dag 7: Mertens en Wozniacki blijven scoren, spanning troef

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De zevende dag was een rustdag, maar op de Australian Open is deze ongeschreven regel niet van toepassing. Niet alleen Elise Mertens (WTA-37) maar ook andere topspelers en -speelsters werden genadeloos de baan op gestuurd.

De Belgen

Mertens speelde in haar achtste finale tegen de Kroatische Petra Martic (WTA-81). Onze landgenote schoot als een pijl uit een boog en kwam snel 4-0 voor. Martic vocht terug en een tiebreak moest de beslissing brengen. Met 7-6(5) trok Mertens aan het langste eind. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op regende het breakpunten. Uiteindelijk maakte Mertens het op eigen opslag af, 7-5. Ze plaatst zich zo voor de eerste keer in haar carrière voor de kwartfinale van een Grand Slam.

Matches of the day

Daarin neemt Mertens het op tegen Elina Svitolina (WTA-4). Het Oekraïense, vierde reekshoofd maakte in haar achtste finale niet veel woorden vuil aan kwalificatiespeelster Denisa Allertova (WTA-130). Na nauwelijks een uurtje spelen stond de eindstand reeds op het bord. Met 6-3 en 6-0 verzekerde Svitolina zich eenvoudigweg van een duel met Mertens.

Caroline Wozniacki (WTA-2) verscheen stralend aan de start van deze editie van de Australian Open. Haar liefdesleven loopt over rozen en dat lijkt een positieve weerslag op haar sportieve prestaties te hebben. Vandaag nam ze het op tegen Magdalena Rybarikova (WTA-21) uit Slowakije. De Deense was meteen bij de les en liet zich niet van haar stuk brengen. Na 1 uur en 3 minuten wedstrijd stuurde ze Rybarikova met 6-3 en 6-0 de laan uit.

De eerste partij in de Rod Laver Arena was duidelijk een heel pak spannender, Anett Kontaveit (WTA-33) kruiste er de degens met Carla Suárez Navarro (WTA-39). Beide dames brachten al heel wat uren op de baan door en hebben enkele driesetters op de teller staan. Kontaveit, het 32e reekshoofd kon in de eerste set de beste kaarten op tafel leggen en kwam zo op voorsprong, 6-4. Zoals we van kuitenbijtster Suárez Navarro gewend zijn, liet de kleine Spaanse zich ook dit keer niet zomaar opzij zetten. Met dezelfde score bracht ze de bordjes weer in evenwicht. In de derde set werd niet naar een tiebreak, maar naar 2 games verschil gespeeld. Uiteindelijk kon Suárez Navarro met 8-6 het laken naar zich toe trekken.

Bij de heren stond er met het duel tussen Grigor Dimitrov (ATP-3) en Nick Kyrgios (ATP-17) een prachtige partij op de affiche. Rankingsgewijs een hapje voor de Bulgaar, ware het niet dat Kyrgios hem dit jaar al een keertje wist te verslaan en de Australiër het thuisvoordeel heeft. De eerste twee sets werden meteen op het scherp van de snee gespeeld. Dimitrov was in twee tiebreaks de sterkste, 7-6(3) en 7-6(4). Kyrgios kwam echter langs zij en schreef set 3 met 6-4 op zijn naam. Na bijna 3,5 uur op het terrein haalde Dimitrov ook in een derde tiebreak de bovenhand, 7-6(3).

Rafael Nadal (ATP-1) ging niet zonder slag of stoot voorbij Diego Schwartzman (ATP-26). De taaie Argentijn deed zijn reputatie nogmaals alle eer aan. Nadal nam de beste start en won set 1 met 6-3. Schwartzman schakelde een versnelling hoger en won de tweede manche met 7-6(4). De Spaanse trein kwam echter ook steeds beter op gang, Nadal gunde zijn tegenstander nog slechts 6 spelletjes. Met tweemaal 6-3 bemachtigde hij zijn ticket voor de kwartfinale.

Alle uitslagen van de zevende dag kan je hier terugvinden.

Momenten van de dag

Het is duidelijk dat Nadal nog steeds een van de grote publiekslievelingen is.

Wanneer sportief en culinair samenkomen…

De eerste week in Melbourne zit erop. We zetten even alle hoogtepunten op een rijtje.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws