Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-up dag 8: Federer en Halep maken indruk, Djokovic en Thiem sneuvelen

#AusOpen 2018: Round-up dag 8: Federer en Halep maken indruk, Djokovic en Thiem sneuvelen

#AusOpen 2018: Round-up dag 8: Federer en Halep maken indruk, Djokovic en Thiem sneuvelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alle kwartfinalisten zijn bekend en onder hen vallen er een aantal verrassingen te noteren. Vandaag geen Belgen aan het werk op de Australian Open, morgen speelt Elise Mertens (WTA-37) haar kwartfinale.

Matches of the day

De Amerikanen laten het op de Australian Open wat afweten dit jaar. Madison Keys (WTA-20) is de enige speelster uit de Verenigde Staten die de vierde ronde wist te halen. De US Open-finaliste van 2017 maakte indruk door de Française Caroline Garcia (WTA-8) met duidelijke 6-3, 6-2 cijfers te verslaan. De 22-jarige Keys heeft nog geen enkele set moeten prijsgeven.

In de kwartfinale komt Keys uit tegen Angelique Kerber (WTA-16) die diep moest gaan tegen Su-Wei Hsieh (WTA-88). De 32-jarige uit Chinees Taipei maakte het de Australian Open-kampioene van 2016 knap lastig en de Duitse werd bij wijlen horendol van het creatieve spel van Hsieh. Na twee felbevochten sets kon Kerber wat meer afstand nemen van haar tegenstander. Na iets meer dan 2 uur stonden de 4-6, 7-5 en 6-2 eindcijfers op het scorebord.

Voor zowel Kerber als voor Keys staat er veel op het spel. De Duitse wil maar wat graag haar annus horribilis doorspoelen met een knap resultaat op de plek waar ze haar eerste Grand Slam won. Keys wil, na haar onverwachte finaleplaats op de US Open, bevestigen. De Amerikaanse won na haar verloren finale geen enkele wedstrijd meer, maar lijkt hier wel weer haar vorm te hebben gevonden.

Ook iemand die gebrand is op een eerste grandslamtitel is Simona Halep (WTA-1). De Roemeense stond al een aantal keer dichtbij de overwinning en veroverde vorig jaar moeizaam de nummer één positie. In haar vierde ronde rekende ze af met de taaie Naomi Osaka (WTA-72) die te wisselvallig speelde om het eerste reekshoofd ernstig te bedreigen. Halep won met 6-3 en 6-2 na 1 uur en 19 minuten.

Halep komt nu uit tegen het voormalige nummer één van de wereld, Karolina Pliskova (WTA-6). Zij rekende in de vierde rond af met haar landgenote Barbora Strycova (WTA-24) in drie sets. Het werd 6-7 (5), 6-3 en 6-2 na een strijd van 2 uur en 41 minuten.

Bij de mannen zagen we twee overtuigende overwinningen voor Tomas Berdych (ATP-20) en Roger Federer (ATP-2). Berdych ontdeed zich van de Italiaan Fabio Fognini (ATP-25) in straight sets. Het werd 6-1, 6-4 en 6-4. De Tsjech neemt het in de kwartfinale op tegen Federer die indruk maakte in zijn vierde rondepartij. De Zwitserse titelverdediger verloor geen enkel opslagspelletje tegen de jonge Hongaar Marton Fuscovics (ATP-80). Sterker nog, de Swiss Maestro moest géén enkel breakpunt toestaan op zijn opslag. Federer won na iets meer dan 2 uur wedstrijd met 6-4, 7-6 (3) en 6-2.

De twee grootste verrassingen van de dag komen op naam van Tennys Sandgren (ATP-97) en Hyeon Chung (ATP-58). Sandgren verschalkte het vijfde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-5) met uitgekiend en complexloos tennis. De Amerikaan, die net als Keys de enige vertegenwoordiger van zijn land was in de vierde ronde, won met 6-2, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (7) en 6-3 na bijna 4 uur tennis.

Next Gen ATP Finals-kampioen Chung stuntte op zijn beurt een ongeïnspireerde Novak Djokovic (ATP-14) uit het toernooi. De nog maar 19-jarige Zuid-Koreaan toonde dat hij over stalen zenuwen beschikte en stuurde de Serviër, die last ondervond van zijn elleboog, met 7-6 (4), 7-5 en 7-6 (3) naar huis. Zowel voor Chung als voor Sandgren is dit resultaat een primeur. Één van hen maakt nu kans om voor het eerst in hun carrière door te stoten naar de halve finale van een Grand Slam.

Moment van de dag

Tennys Sandgren, die zijn naam niet gestolen heeft, was tot vandaag een nobele onbekende voor het grote publiek. Na zijn overwinning op Stan Wawrinka (ATP-9) in de tweede ronde, heeft hij nu dus opnieuw een grote zege beet. Tot een week geleden kon de 26-jarige Amerikaan geen enkele wedstrijd winnen op de Grand Slams. Sterker nog: in augustus van vorig jaar won hij pas zijn eerste ATP-wedstrijd. Hij doorbreekt de ban nu met een plaats in de kwartfinale én een uitgelezen kans om de halve finale te bereiken. Straf.

koen

koen

Meer nieuws