Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open krijgt droomfinale

Australian Open krijgt droomfinale

Australian Open krijgt droomfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open krijgt zondag een droomfinale tussen de twee topreekshoofden. Na Rafael Nadal (ATP-2) plaatste ook Novak Djokovic (ATP-1) zich zonder enige moeite voor de finale.

Op donderdag was Nadal een maatje te groot voor Stefanos Tsitsipas (ATP-15). De Spanjaard maakte vooral indruk met zijn opslag en stuurde het jonge Griekse talent met 6-2, 6-4 en 6-0 kansloos huiswaarts. Djokovic verspilde nog minder energie in zijn halve finale. Lucas Pouille (ATP-31) stond voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam, maar lang kon hij van die ervaring niet genieten. Na amper 1 uur en 23 minuten stuurde Djokovic de Fransman met 6-0, 6-2 en 6-2 huiswaarts.

Djokovic mikt zondag op een zevende eindzege, Nadal kan zijn tweede titel pakken in Melbourne, exact tien jaar na zijn eerste triomf. In 2012 speelden Djokovic en Nadal de langste grandslamfinale ooit tegen elkaar, toen trok Djokovic na 5 uur en 53 minuten met 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5) en 7-5 aan het langste eind. In onderlinge ontmoetingen staat het 27-25 voor de Serviër.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws