Home » Grand Slam » Australian Open » #AustralianOpen19: Preview Dag 11: strijd om finaletickets bij de vrouwen, blockbuster bij de mannen

#AustralianOpen19: Preview Dag 11: strijd om finaletickets bij de vrouwen, blockbuster bij de mannen

#AustralianOpen19: Preview Dag 11: strijd om finaletickets bij de vrouwen, blockbuster bij de mannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag elf van de Australian Open worden de eerste finaletickets uitgedeeld. Rolstoeltennisser Joachim Gerard (ITF D-5) komt in actie in het dubbelspel

De Belgen

Gerard ging meteen onderuit in het enkelspel tegen Stefan Olsson (ITF D-6), maar samen nemen ze wel nog deel aan het dubbelspel. In de halve finale staan ze tegenover Gustavo Fernandez (ITF D-7) en Shingo Kunieda (ITF D-8). Vorig jaar verloren Gérard en Olsson de finale in Melbourne.

Joachim Gérard - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)
Joachim Gérard – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Matches of the day

Bij de vrouwen staan donderdag beide halve finales op het programma. Petra Kvitova (WTA-6) ontmoet toernooirevelatie Danielle Collins (WTA-35). Voor Kvitova is het de eerste halve finale in een Grand Slam, sinds ze ernstige verwondingen opliep tijdens een steekpartij. De Tsjechische verloor het hele toernooi nog geen set en won de enige ontmoeting met Collins enkele weken geleden in Brisbane in drie sets. Kvitova heeft reeds twee Grand Slams op haar palmares staan, ze won Wimbledon in 2011 en 2014.

In de tweede halve finale neemt Naomi Osaka (WTA-4) het op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-7), die door het oog van de naald kroop tegen Serena Williams (WTA-16). Osaka won vorig jaar de US Open, Pliskova was al nummer één van de wereld maar stond slechts éénmaal in de finale van een Grand Slam. De Tsjechische lijkt echter haar vechtersmentaliteit teruggevonden te hebben, en leidt in onderlinge ontmoetingen tegen Osaka met 2-1. Krijgen we een Tsjechische finale in Melbourne?

Bij de mannen lijkt Rafael Nadal (ATP-2) onklopbaar, hij heeft stevig aan zijn opslag gewerkt en verloor het hele toernooi nog geen set. Nadal won de Australian Open slechts één keer, en is tien jaar later gebrand op een nieuwe eindzege. Stefanos Tsitsipas (ATP-15) kent dit toernooi zijn echt grote doorbraak na een zege tegen zijn idool Roger Federer (ATP-3) en staat voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam. Kan de 20-jarige Griek ook stunten tegen de ervaren Spanjaard?

[alert title=Programma dag 11”]

De Belgen

SF: Gustavo Fernandez (ARG) & Shingo Kunieda (JPN) vs. [2] Joachim Gerard (BEL) & Stefan Olsson (SWE)
Court 8, vierde partij vanaf 1.00 uur Belgische tijd

Matches of the day

SF: [4] [8] Petra Kvitova (CZE) vs. Danielle Collins (USA)
Rod Laver Arena, 4.00 uur Belgische tijd

SF: [4] Naomi Osaka (JPN) vs. [7] Karolina Pliskova (CZE)
Rod Laver Arena, niet voor 5.30 uur Belgische tijd

SF: [2] Rafael Nadal (ESP) vs. [14] Stefanos Tsitsipas (GRE)
Rod Laver Arena, 9.30 uur Belgische tijd

Het volledige programma van dag 11 kan je hier terugvinden.

[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws