Home » Grand Slam » Australian Open » #AustralianOpen19: Preview Dag 14: Spannende strijd in 53e duel tussen Djokovic en Nadal

#AustralianOpen19: Preview Dag 14: Spannende strijd in 53e duel tussen Djokovic en Nadal

#AustralianOpen19: Preview Dag 14: Spannende strijd in 53e duel tussen Djokovic en Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De laatste dag van de Australian Open wordt traditiegetrouw afgesloten met de ontknoping van het mannentoernooi. In een droomfinale nemen Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-2) het voor de 53e keer tegen elkaar op.

Matches of the day

De veertiende en laatste dag in Melbourne begint met de finale van het mannendubbel. Twaalfde reekshoofden Henri Kontinen (ATP D-29) en John Peers (ATP D-28) nemen het op tegen de Franse vijfde reekshoofden Pierre-Hugues Herbert (ATP D-12) en Nicolas Mahut (ATP D-11). Het Franse duo start als favoriet aan de finale.

Na de dubbelfinale bij de mannen staat er een zoveelste clash op het programma tussen nummer één Djokovic en nummer twee Nadal. De twee titanen maakten opnieuw hun favorietenrol waar en plaatsten zich vrij vlot voor de finale.

Djokovic had viersetters nodig tegen youngsters Denis Shapovalov (ATP-27) en Daniil Medvedev (ATP-16). De Serviër imponeerde in zijn halve finale met 6-0, 6-2 en 6-2 tegen Lucas Pouille (ATP-30) en stootte zo gemakkelijk door naar de finale.

Nummer twee Nadal walste met gemak naar de finale op de Australian Open. In de route naar de finale liet de Spanjaard geen enkele set liggen. Nadal verpletterde Roger Federer-killer Stefanos Tsitsipas (ATP-15) met 6-2, 6-4 en 6-0 en lijkt helemaal terug van weggeweest.

Nadal en Djokovic kennen elkaars spel door en door. Sinds hun eerste duel in 2006 zullen ze nu al voor de 53e keer tegen elkaar strijden op het professionele tenniscircuit. In de onderlinge confrontaties staat het 27-25 voor Djokovic.

Nadal strijdt voor zijn achttiende grandslamtitel, terwijl Djokovic zijn vijftiende grandslamtrofee in de lucht kan steken. De Serviër heeft evenwel een mooier palmares op de Australian Open. Djokovic won al zes keer down under, terwijl Nadal één keer eerder triomfeerde op de Australian Open.

[alert title=Programma dag 14”]

Matches of the day

F: [12] Henri Kontinen (FIN)/John Peers (AUS) vs. [5] Pierre-Hugues Herbert (FRA)/ Nicolas Mahut (FRA)
Rod Laver Arena, 5 uur Belgische tijd

F: [1] Novak Djokovic (SRB) vs. [2] Rafael Nadal (SPA)
Rod Laver Arena, niet vóór 9.30 uur Belgische tijd

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws