Tennisplaza

Authom naar tweede ronde in Brest, Reuter uitgeschakeld

Maxime Authom - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Maxime Authom (ATP-162) heeft zich op het ATP-Challengertoernooi van Brest (Frankrijk, € 106 500) geplaatst voor de tweede ronde. Yannik Reuter (ATP-421) overleefde twee kwalificatierondes maar ging in de eerste ronde onderuit tegen Maxime Teixeira (ATP-277).

Authom moest het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen de Fransman Alexandre Sidorenko (ATP-406). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4 maar zag set twee nipt met 5-7 naar de Fransman gaan. In de derde set trok Authom uiteindelijk toch met 6-4 aan het langste eind. In de tweede ronde wacht een duel met vijfde reekshoofd Norbert Gombos (ATP-126) uit Slovakije of Edouard-Roger Vasselin (ATP-158) uit Frankrijk.

Reuter versloeg Simon Baudry (ATP-2077) met 6-1 en 6-1 in de beslissende kwalificatieronde en moest in de eerste ronde aan de bak tegen thuisspeler Teixeira. Reuter begon goed aan zijn wedstrijd en won de eerste set met 6-3. In een tiebreak moest de tweede set de beslissing brengen, en daarin trok Teixeira met 6-7(7) aan het langste eind. De Fransman ging door op zijn elan en won ook set drie met 1-6.