Home » Grand Slam » Wimbledon » Baghdatis gooit racket over de haag

Baghdatis gooit racket over de haag

Baghdatis gooit racket over de haag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niet alleen Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam), maar de hele tenniswereld moet afscheid nemen van een graag geziene gast.

Marcos Baghdatis (ATP-135) stond in de tweede ronde tegenover Matteo Berrettini (ATP-20), een wedstrijd die in tranen eindigde. De Cyprioot speelde al enige tijd met het idee zijn rackets voor goed op te bergen, dat dit moment, na een carrière van 16 jaar, er toch zo snel was kwam toch enigszins als een verrassing.

De jonge Italiaan overklaste zijn tegenstander in de eerste set, een droge 6-1 was het resultaat. In de tweede set werd de strijd opgevoerd en kreeg het publiek waar het voor gekomen was. De beslissing viel in de tiebreak, ook deze set kantelde in het voordeel van Berrettini.

Hoewel hij even later ook de derde manche op zak stak, was het Baghdatis die alle ogen op zich richtte. Met van begint tot einde een grote glimlach op het gezicht, speelde de 34-jarige Cyprioot zijn laatste officiële match op het profcircuit. Een traantje en staande ovatie mochten dan ook niet ontbreken.

“Ik sta te janken, maar ik ben blij,” grinnikte hij, “Ik ben erg opgewonden over de toekomst en vind het helemaal niet erg dat ik mezelf morgenvroeg niet uit bed moet hijsen om te gaan trainen. De fans en de emoties die het tennis me brachten, zijn de enige dingen die ik echt ga missen.”

Baghdatis knielde, maakte een kruisteken op de grond en vormde een hartje met zijn vingers, vooraleer hij paus-gewijs het heilige gras vaarwel kuste. Zijn rackets wierp hij in het publiek, gevolgd door T-shirts, shorts, nog meer rackets en uiteindelijk zelfs de schoenen die hij net gedragen had. Op zijn sokken en dooie gemak verliet hij later het veld.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws