Romain Barbosa (ATP-581) heeft voor een stunt gezorgd op het ITF-toernooi van Vilamoura (Portugal, $ 25 000). Hij klopte na een spannende partij het derde reekshoofd voor een plaats in de kwartfinale. 

In de tweede ronde van van de Cascais Next Gen Tour stond Barbosa tegenover Karim-Mohamed Maamoun (ATP-282), het derde reekshoofd. De Belg won hun enige eerdere ontmoeting vorig jaar in twee sets. Donderdag verliep het iets minder vlot en Barbosa was meteen op achtervolgen aangewezen. In de tweede manche kwam Barbosa op voorsprong en dat was de start van een knappe reeks. Hij won vier van de volgende vijf spelletjes en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

Hij ging in de beslissende manche door op zijn elan en kwam op een 3-1 voorsprong. Dit keer was het de beurt aan Maamoun die vier games op rij scoorde en voor de wedstrijd mocht serveren. Barbosa werkte enkele wedstrijdpunten weg en knokte zich terug in de wedstrijd. De twee stevenden af op een tiebreak en hierin was de Belg oppermachtig. Na 2 uur en 43 minuten stond de 3-6, 6-2 en 7-6 (1) overwinning vast. In de kwartfinale wacht hij op Lloyd Harris (ATP-293). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.