Marion Bartoli, voormalig nummer zeven van de wereld, zal dan toch geen comeback maken op het hoogste niveau. Ze ziet af van haar plannen om opnieuw WTA-toernooien te spelen.

Bartoli hing in 2013 haar racket aan de haak, enkele maanden nadat ze Wimbledon won. De 33-jarige Française zou dit jaar haar comeback maken in Miami, maar ze stelde haar terugkeer uit. Dat uitstel is nu definitief afstel geworden.

Bartoli maakte het nieuws bekend op Twitter in enkele tweets met een zwarte roos: “Tot mijn ontzetting moet ik helaas mijn poging om terug te komen staken. De verhoging van het noodzakelijk aantal trainingen om mijn beste niveau opnieuw te bereiken veroorzaakt opnieuw pijn aan mijn rechterschouder.”

Wat Bartoli in de toekomst gaat doen, is nog niet zeker: “Ik ga nu de tijd nemen om na te denken over verschillende professionele projecten. Ik verlang ernaar om te kunnen delen wat spelen op hoog niveau me geleerd heeft, dus zou ik graag aan de slag gaan om een speler of speelster te coachen en te helpen om zijn of haar potentieel maximaal te benutten.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.