Home » WTA » Barty verovert titel op WTA Finals en wint recordbedrag

Barty verovert titel op WTA Finals en wint recordbedrag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ashleigh Barty (WTA-1) heeft de WTA Finals in Shenzhen (China) op haar naam geschreven. In de finale was ze in twee sets te sterk voor titelverdedigster Elina Svitolina (WTA-8).

Barty kon in haar vijf vorige duels nog nooit winnen tegen Svitolina. In Shenzhen liet de Australische echter zien waarom ze nummer één van de wereld is. De 23-jarige Barty haalde het na 1 uur en 27 minuten met 6-4 en 6-3. Barty won dit jaar Roland Garros en schreef ook de toernooien van Miami en Birmingham op haar naam.


Bij Barty’s titel op de WTA Finals hoorde ook een cheque van maar liefst 4,42 miljoen dollar (3,95 miljoen euro). Dat is een recordbedrag, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Het prijzengeld op de WTA finals werd ten opzichte van vorig jaar verdubbeld.

Dubbelspel

In het dubbelspel pakten Timea Babos (WTA D-6) en Kristina Mladenovic (WTA D-5) voor het tweede jaar op rij de titel. In de finale waren ze een maatje te groot voor Su-Wei Hsieh (WTA D-4) en Barbora Strycova (WTA D-1), de Hongaars-Franse tandem trok met 6-1 en 6-3 aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS