Roberto Bautista Agut (ATP-21) heeft de ASB Classic voor de tweede keer in zijn carrière op zijn naam geschreven. In de finale ging hij in drie spannende sets voorbij Juan Martin Del Potro (ATP-12).

Vijfde reekshoofd Bautista Agut begon in de finale van Auckland als outsider tegen tweede reekshoofd Del Potro. In onderlinge duels stond het 2-2.

Bautista Agut nam de beste start. De Spanjaard snelde naar 6-1 in de eerste set. Del Potro kwam echter langszij met 6-4. In een spannende derde set imponeerde Del Potro met een sterke opslag met zeven aces en een eerste opslagpercentage van 66 procent. Bautista Agut brak echter toch door het panster van de Argentijn en knokte zich naar de titel met 7-5.

Voor de 29-jarige tennisser is het de tweede titel in Auckland. Eerder won hij het toernooi ook al in 2016. De Spanjaard reageerde tevreden op zijn Twitterpagina: “Kampioen in Auckland!! Het is een week met veel intensiteit geweest met zware duels tegen sterke tegenstanders. 7 titels! De eerste titel voor Spanje dit jaar! Vamos!”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.