Het Be Gold-project gaat voor het eerst paralympische atleten ondersteunen. Eén van de gelukkigen is rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-20).

In het verleden werden atleten als Nafi Thiam (atletiek) en Nina Derwael (gymnastiek) al grootgemaakt mede door Be Gold, vanaf binnenkort steunt het project voor het eerst ook twee paralympiërs: rolstoeltennisser Vandorpe en roeier Louis Toussaint.

“Een opsteker voor onze atleten”, zo reageert Jeroen Bauters van Parantee-Psylos (de Vlaamse unisportfederatie G-sport, nvdr.) bij Tennisplaza. “Dat Be Gold nu ook paralympiërs gaat ondersteunen, is erg positief voor de G-sport. Concreet houdt dit in dat Jef en Louis nu meer financiële middelen zullen krijgen voor hun omkadering. Op die manier kunnen ze hun carrières verder professionaliseren.”

“Heel blij”

“Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen en de steun krijg van Be Gold om mijn ambities waar te maken”, reageert Vandorpe zelf ook opgetogen als we hem om een reactie vragen. “Dit zal mij enorm helpen!”

Be Gold werd opgericht in 2004 en heeft als doel specifieke projecten te promoten op gebied van detectie, ontplooiing en begeleiding van jong sporttalent in het vooruitzicht van de Olympische Spelen van 2022 en 2024. Het project is de vrucht van een samenwerking tussen het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige gemeenschap en de Nationale Loterij.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.