Home » ITF » Be Gold-project gaat Vandorpe ondersteunen

Be Gold-project gaat Vandorpe ondersteunen

Be Gold-project gaat Vandorpe ondersteunen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Be Gold-project gaat voor het eerst paralympische atleten ondersteunen. Eén van de gelukkigen is rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-20).

In het verleden werden atleten als Nafi Thiam (atletiek) en Nina Derwael (gymnastiek) al grootgemaakt mede door Be Gold, vanaf binnenkort steunt het project voor het eerst ook twee paralympiërs: rolstoeltennisser Vandorpe en roeier Louis Toussaint.

“Een opsteker voor onze atleten”, zo reageert Jeroen Bauters van Parantee-Psylos (de Vlaamse unisportfederatie G-sport, nvdr.) bij Tennisplaza. “Dat Be Gold nu ook paralympiërs gaat ondersteunen, is erg positief voor de G-sport. Concreet houdt dit in dat Jef en Louis nu meer financiële middelen zullen krijgen voor hun omkadering. Op die manier kunnen ze hun carrières verder professionaliseren.”

“Heel blij”

“Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen en de steun krijg van Be Gold om mijn ambities waar te maken”, reageert Vandorpe zelf ook opgetogen als we hem om een reactie vragen. “Dit zal mij enorm helpen!”

Be Gold werd opgericht in 2004 en heeft als doel specifieke projecten te promoten op gebied van detectie, ontplooiing en begeleiding van jong sporttalent in het vooruitzicht van de Olympische Spelen van 2022 en 2024. Het project is de vrucht van een samenwerking tussen het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige gemeenschap en de Nationale Loterij.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws