Home » Davis Cup » BEL-AUS: dit zijn de duels

BEL-AUS: dit zijn de duels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Komend weekend wordt de halve finale van de Davis Cup gespeeld tussen België en Australië. Tegenvaller voor de Australiërs, want Thanasi Kokkinakis (ATP-213) zal niet in actie komen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandaag vond de loting plaats van de halve finale tussen België en Australië in de Davis Cup. Kort voor de draw raakte bekend dat Kokkinakis niet in actie zou komen. John Millman (ATP-152) zal zijn plaats innemen en is meteen de eerste tegenstander van David Goffin (ATP-12). Goffin en Millman zullen de registers openen in de eerste wedstrijd vrijdag. Daarna is het de beurt aan mr. Davis Cup Steve Darcis (ATP-77) die het tegen Nick Kyrgios (ATP-20) moet opnemen.

Zaterdag wordt er traditioneel het dubbelspel gespeeld. Ruben Bemelmans (ATP D-252) en Arthur De Greef (ATP D-944) zullen het daarin opnemen tegen John Peers (ATP D-2) en Jordan Thompson (ATP D-79). Kapitein Johan Van Herck zal zaterdag pas definitief beslissen wie het dubbelspel zal spelen. Zondag staan de duels Goffin-Kyrgios en Darcis-Millman op het programma. Al zijn hier ook nog wijzigingen mogelijk.

Van Herck was verrast door de keuze van Millman in plaats van Kokkinakis. Hij wist de Belgische fans nog verder gerust te stellen: met Goffin gaat het iedere dag beter. De keuze voor Millman is tactisch gemaakt verklaarde de kapitein van Australië Lleyton Hewitt. Millman heeft meer ervaring met het spelen naar drie gewonnen sets, Kokkinakis heeft de afgelopen anderhalf jaar niet veel belangrijke wedstrijden gespeeld.

https://twitter.com/DavisCup/status/908289628322648064

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER