Home » Davis Cup » Belgen benutten kansen niet tegen Murray-broertjes

Belgen benutten kansen niet tegen Murray-broertjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In het belangrijke dubbelspel op zaterdag namen David Goffin (ATP D-378) en Steve Darcis (ATP D-596) het op tegen de Britse broertjes Andy (ATP D-180) en Jamie Murray (ATP D-7). Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk leiden de Murray-broertjes Groot-Brittannië naar een 1-2 voorsprong.

Beide teams houden elkaar in evenwicht

Jamie en Andy Murray zijn een sterk dubbelpaar en meer ervaren dan Darcis en Goffin, die nog maar weinig samen speelden. Toch was er van dat gebrek aan ervaring niet zoveel te merken in de eerste set, die lang gelijk opging. Goffin serveerde uitstekend en liet geen punt liggen op de opslag tot hij bij 4-5 moest serveren om in de set te blijven. Van 40-30 ging het naar deuce en breakpunt voor de Britten, die meteen hun eerste kans benutten en zo de eerste set binnenhaalden.

Darcis en Goffin voelden dat het niveauverschil niet groot was, en verhoogden de druk op de Murray-broertjes in de tweede set. Het derde breakpunt was het goede en ze sloegen en kloofje naar 3-1. Het bleef enorm spannend maar de Belgen wisten hun voorsprong te behouden. Bij 5-4 mocht Darcis serveren voor de set en hij klaarde de klus, tot groot jolijt van de fans.

Darcis en Goffin -  © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Darcis en Goffin –
© Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Breakfestival

Ook set drie begon uitstekend voor de Belgen. Darcis en Goffin kwamen een break voor, maar werden bij 2-1 teruggebroken. De Britten pakten drie games op rij en sloegen een kloofje naar 2-4. België brak nog wel terug, maar het mocht niet baten. De Murray’s pakten de derde set met 3-6 en stonden zo op één set van het belangrijke derde punt.

Gemiste kansen

In set vier hadden de Belgen kansen om op een 2-0 voorsprong te komen, maar ze lieten ze onbenut. Darcis kwam in het derde spelletje onder druk op zijn eigen opslag, en een dubbele fout werd het Belgische team fataal. De 1-2 voorsprong voor Groot-Brittannië was een feit. Toch lieten Darcis en Goffin hun kopje niet hangen, ze hadden in het volgende game maar liefst zeven breakpunten, maar telkens waren de Murray-broertjes nét een fractie beter. Met 2-6 pakten de Britten de vierde set én het belangrijke dubbelspel in deze Davis Cup-finale.

Coach Johan Van Herck was ontgoocheld, maar kon zijn spelers niets verwijten: “We hebben er alles aan gedaan, we hebben kansen gehad. Jammer dat we het niet afgemaakt hebben. De ervaring gaf vandaag de doorslag”. Hij blikte ook al even vooruit naar morgen: “Het wordt een moeilijke dag morgen, maar we moeten erin geloven. We moeten er staan als team, we moeten vechten. Na de tweede dag tegen Argentinië gaven niet veel mensen ons een kans, maar we hebben het toch gedaan.”

Andy Murray: “Het is nog niet binnen”

Groot-Brittannië gaat met een voorsprong de laatste dag in, maar Andy Murray wou nog niet te snel juichen: “Het was fantastisch om de match te winnen en samen met mijn broer een punt voor ons land te pakken. Het is een unieke kans voor ons, maar het is nog niet gedaan. Maar zelfs als ik morgen verlies van Goffin denk ik dat we nog altijd een goede kans hebben in de vijfde wedstrijd. Maar met 2-1 de laatste dag ingaan is natuurlijk comfortabel, we moeten maar één van de twee wedstrijden meer winnen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS