Tennisplaza

Belgen snel uitgeschakeld op Challenger-circuit

Ruben Bemelmans - © Melissa Van de Wiele

Ruben Bemelmans (ATP-161), Kimmer Coppejans (ATP-218) en Yannick Reuter (ATP-319) kwamen deze week in actie op het Challenger-circuit. Ze kenden er echter weinig succes, en verloren alle drie in de eerste ronde.

Bemelmans moest het in Sarasota (Flordia, $100 000) opnemen tegen de Japanner Taro Daniel (ATP-192). Onze landgenoot begon uitstekend aan de match en pakte de eerste set met 6-4. Daarna kantelde de wedstrijd echter en zo moest Bemelmans na 2 uur en 11 minuten zijn koffers pakken na een 6-4 4-6 3-6 nederlaag.

In Santiago (Chili, $40 000) kwam Reuter in actie tegen achtste reekshoofd Andrea Collarini (ATP-205) uit Argentinië. Reuter kon geen vuist maken en verloor met 2-6 2-6 na 1 uur en 10 minuten.

Coppejans tenslotte kon evenmin stunten in Sao Paulo (Brazilië, $40 000) tegen de hoger geplaatste thuisspeler Andre Ghem (ATP-197) . In de eerste set kreeg Coppejans wel kansen, maar toch moest hij de set met 5-7 aan de Braziliaan laten. Die maakte het vervolgens af met 1-6 in de tweede set.