Tennisplaza

Belgen winnen in Griekenland

Steffi Distelmans - © Chris Bisschops

Steffi Distelmans (WTA-1 022) heeft op het ITF-toernooi van Heraklion ($ 10 000; Griekenland) het vierde reekshoofd verslagen en stoot zo door naar de tweede ronde. Ook Magali Kempen (WTA-785) en Michaela Boev (WTA-1 063) wisten zich naar de tweede ronde te hijsen.

Distelmans begon sterk aan de wedstrijd tegen de vierde geplaatste Emilie Francati (WTA-684) maar kon de eerste set net niet winnend afsluiten 6-7 (5). In de tweede set knokte Distelmans om in de wedstrijd te blijven en met succes: 6-3. De beslissende derde set werd opnieuw met een tiebreak beslist, maar deze keer kon Distelmans wel aan het langste eind trekken: 7-6 (0).

Ook de andere twee Belgen wisten hun eerste ronde te winnen. Kempen won vlot van de Franse Lucie Waergnier (WTA-1237) in twee sets: 7-5 en 6-1. Michaela Boev (WTA-1063) begon dan weer moeizaam aan haar wedstrijd tegen kwalificatiespeelster Vasiliki Karvouni (GR) en verloor de eerste set 2-6. Boev kon meteen terugslaan en won zo de tweede set met 6-2. Net als voor Distelmans, moest ook voor Boev een tiebreak de beslissing brengen. Maar ook zij wist deze te winnen: 7-6 (3).

Magali Kempen – © Magali Kempen

In de tweede ronde krijgt Boev het tweede reekshoofd Despina Papamichail (WTA-551) voorgeschoteld, terwijl Kempen het opneemt tegen het zesde reek hoofd Mira Antonitsch (WTA-667). Distelmans zal het in de tweede ronde opnemen tegen Ioana Ivan (WTA-1 084).