Tennisplaza

België boven in Duinbergen

Julien Cagnina - © Nick Verhaeghe

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Duinbergen (België, $ 15 000) kwamen er drie landgenoten in actie in de kwartfinale. Ze boekten alle drie een overwinning tegen een Nederlandse tegenstander.

Derde reekshoofd Julien Cagnina (ATP-446) nam het op tegen noorderbuur Jelle Sels (ATP-744). Onze landgenoot haalde het met 6-1 en 6-4 na anderhalf uur spelen. Ook Yannick Vandenbulcke (ATP-465) wist zijn partij te winnen, hij boekte een 6-3 en 6-4 overwinning tegen kwalificatiespeler Stephan Gerritsen (ATP-1332). Vijfde reekshoofd Jonas Merckx (ATP-559) nam het op tegen de Nederlander Tim van Terheijden (ATP-980). De overwinning ging in iets minder dan twee uur naar onze landgenoot met 6-4, 2-6 en 6-1.

In de halve finale neemt Vandenbulcke het op tegen topreekshoofd Mats Moraing (ATP-304). Cagnina en Merckx strijden tegen elkaar om een finaleticket. Merckx (ATP D-857) speelde samen met Michael Geerts (ATP D-1055) ook de dubbelfinale, maar moest daarin nipt de duimen leggen.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]