Tennisplaza

België klaar voor allereerste United Cup

David Goffin - © Tennis Australia

De United Cup, de officieuze opvolger van de Hopman Cup, is van start gegaan in Australië. Ook België vaardigt een team uit. Zaterdag – op de laatste dag van het jaar – opent het tegen Bulgarije.

De United Cup, een organisatie van de ATP en WTA, brengt van 29 december 2022 t.e.m. 8 januari 2023 de beste landen ter wereld samen op drie verschillende locaties: Brisbane, Perth en Sydney.

Onder de achttien deelnemende naties ook België, dat zijn wedstrijden in Perth afwerkt en onderverdeeld is in Groep A met Bulgarije en Griekenland.

De Belgische ploeg in de United Cup

(lees verder onder de tweet)

België vs. Bulgarije

Elk duel in de groepsfase bestaat uit vijf wedstrijden: twee mannen enkelspelen, twee bij de vrouwen en één gemengd dubbelspel. Hieronder vind je de opstellingen voor de confrontatie tussen België en Bulgarije, die gespreid wordt over twee dagen:

31 december 2022

1 januari 2023

Op 2 en 3 januari speelt België tegen het Griekenland van o.a. Stefanos Tsitsipas (ATP-4) en Maria Sakkari (WTA-6).

Kijk live naar de United Cup 2023 op Tennisplaza

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup live en gratis streamen: www.tennisplaza.be/live-streaming.

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup volgen via live score: https://tennisplaza.be/tennis-live-score.

Supporter mee in ‘Tennis fans in Belgium‘.