Home » Davis Cup » België klaar voor Davis Cup-duel tegen Groot-Brittannië

België klaar voor Davis Cup-duel tegen Groot-Brittannië

België klaar voor Davis Cup-duel tegen Groot-Brittannië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de finale van de Davis Cup, die van 27 tot 29 november gespeeld wordt in Flanders Expo in Gent. Hij kiest voor de vier spelers die België in de halve finale vertegenwoordigden. Ook de Britse kapitein Leon Smith maakte eerder op de dag zijn selectie bekend.

De Belgische selectie kende geen verrassingen, coach Van Herck koos voor David Goffin (ATP-16), Steve Darcis (ATP-85), Ruben Bemelmans (ATP-105) en Kimmer Coppejans (ATP-131). “Met David, Steve, Ruben en Kimmer kan ik opnieuw op vier sterke spelers rekenen die heel gemotiveerd zijn om nog één keer te knallen. Het seizoen was lang en zwaar, maar de spelers hebben hun planning aangepast om fris te zijn voor deze Davis Cup finale. We zijn er klaar voor om voor eigen publiek het beste van onszelf te geven en rekenen hiervoor op de steun van alle Belgen”, aldus coach Van Herck.

Ook de Britse coach Smith maakte zijn selectie bekend, nadat de International Tennis Federation (ITF) zijn beslissing omtrent het beroep van Aljaz Bedene (ATP-45) heeft uitgesteld tot maart 2016. Een eerder verzoek van ex-Sloveen werd in mei reeds geweigerd door de ITF. Het Britse team bestaat uit Andy Murray (ATP-2), Kyle Edmund (ATP-99), Jamie Murray (ATP D-7) en Dominic Inglot (ATP D-23). Naar alle waarschijnlijkheid zal het Britse dubbelteam bestaan uit de broertjes Murray.

Toch kijkt Van Herck vol vertrouwen uit naar het duel, de Fransman Llodra is eveneens een belangrijke troef in de voorbereiding van het dubbelduel: “Het is duidelijk dat Groot-Brittannië de grote favoriet is voor de finale. We weten dat iedereen graag in procenten denkt, maar of we nu 20, 30 of 60% kans maken op winst maakt uiteindelijk geen verschil. Belangrijker is dat we elke percent en elke kans die we krijgen ten volle zullen benutten. Zo hebben we ons team extra versterkt met Michael Llodra. Hij is een echte dubbelspecialist en zal onze spelers in deze belangrijke wedstrijd zeker naar een hoger niveau kunnen tillen. Hij heeft als speler meerdere Davis Cup finales gespeeld en brengt daarmee ook heel wat interessante ervaring in de ploeg.”

Op de persconferentie werd eveneens stilgestaan bij de dreiging na de aanslagen in Parijs. Gijs Kooken, de CEO van Tennis Vlaanderen, verklaarde dat het veiligheidsplan zeer kort opgevolgd wordt in samenwerking met de politie, binnenlandse zaken en onafhankelijke veiligheidsadivseurs: “Zichtbare en onzichtbare maatregelen zullen genomen worden in en rondom Flanders Expo teneinde de veiligheid van alle aanwezigen te garanderen. Meer concrete informatie over deze extra veiligheidsmaatregelen zal gecommuniceerd worden in een volgende fase.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws