Home » Davis Cup » België-Kroatië volgend jaar in Luik

België-Kroatië volgend jaar in Luik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Davis Cupduel tussen België en Kroatië zal volgend jaar in het weekend van 4 tot 6 maart in de Country Hall in Luik gespeeld worden. De ondergrond voor het duel is nog niet bekend.

Alle tennisliefhebbers kijken uit naar de Davis Cupfinale tegen Groot-Brittannië van komend weekend maar ondertussen kan ook al aan 2016 gedacht worden. In de Wereldgroep van de Davis Cup zal het Belgische team het dan in de eerste ronde opnemen tegen Kroatië. Het duel zal gespeeld worden in het weekend van 4 tot 6 maart.

Voor de vijfde keer op rij zal België in eigen land spelen. De Franstalige tennisfederatie ATF mocht deze keer de locatie kiezen en koos voor de Country Hall in Luik. De ondergrond is nog niet bekend. Vorig jaar speelden de Belgen ook al succesvol in de Country Hall tegen Zwitserland en eerder namen ze het in de Country Hall ook al op tegen Marokko (2-3 in 2001), Griekenland (5-0 in 2002), Australië (3-2 in 2007) en Polen (4-1 in 2009). Bij een zege tegen Kroatië, wacht in de tweede ronde een confrontatie tegen Australië of de Verenigde Staten.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS