Tennisplaza

België leidt in poule D na eerste dag Fed Cup

Ysaline Bonaventure - © Tennis Vlaanderen

België is in het Israëlische Eilat sterk gestart in de Fed Cup. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel wonnen Alison Van Uytvanck (WTA-43), Ysaline Bonaventure (WTA-160) en An-Sophie Mestach (WTA D-64) hun partij tegen Letland.

In het eerste duel ging de Letse Diana Marcinkevica (WTA-496) relatief vlot voor de bijl. Na nog geen uur spelen stond het 6-3 en 6-2 voor Bonaventure. Van Uytvanck leek al even vlot de tweede partij te gaan winnen tegen Jelena Ostapenko (WTA-86), maar na 6-2 in de eerste set, sloeg de Letse terug: 6-3. Set drie was echter een maat voor niets: 6-1 voor Van Uytvanck.

Bekijk hieronder het matchpunt:

In het dubbelspel koos Fed Cup-kapitein Ann Devries voor de tandem Bonaventure/Mestach. Zij veegden het Letse duo Darta-Elizabete Emulina en Anna Ozerova, twee negentienjarige meisjes zonder officiële ranking, met 6-0 en 6-1 van de baan.

Zo leidt België na dag één in poule D. Bulgarije versloeg Hongarije met 2-1 en volgt op de tweede plaats. Morgen neemt België het op tegen Hongarije. De hoogst gerangschikte Hongaarse die in actie komt in Israël is Reka-Luca Jani (WTA-234).