België moet de barrages spelen om volgend jaar opnieuw deel uit te maken van de wereldgroep. Op 21 en 22 april moet de Belgische ploeg voorbij Italië.

Dinsdag werd er geloot voor de barrages voor de wereldgroep en de wereldgroep 2. België zal het op 21 en 22 april moeten opnemen tegen Italië. De Belgische tennisdames zullen opnieuw op verplaatsing moeten spelen.

De Italianen dwongen hun plaats in de barrages af door met 3-2 te winnen van Spanje. Sterkhouder en voormalig nummer vijf van de wereld Sara Errani (WTA-141) won haar twee enkelpartijen terwijl de 21-jarige Deborah Chiesa (WTA-179) verrassend won van Lara Arruabarrena (WTA-82).

De Belgen konden in de zeven keer dat ze tegen Italië speelden nog nooit eerder winnen. Vooral aan de laatste confrontatie heeft België geen goede herinneringen. In 2006 speelden ze voor eigen publiek de finale van de Fed Cup tegen Italië met Francesca Schiavone en Flavia Pennetta. Kirsten Flipkens en Justine Henin gingen nipt ten onder met als dramatische ontknoping een opgave in het beslissende dubbelspel. Naast de zege in 2006, won Italië de Fed Cup nog in 2009, 2010 en 2013.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.