Tennisplaza

België mist belangrijke pion in Fed Cup-duel met Spanje

Johan Van Herck - © Vincent Van Doornick (IMAGELLAN)

Op 20 en 21 april strijdt de Belgische Fed Cup-ploeg in Kortrijk voor het behoud in Wereldgroep I. Kapitein Johan Van Herck maakte zijn selectie bekend, en daarbij is één opvallende afwezige.

Van Herck kan in het duel met Spanje rekenen op Alison Van Uytvanck (WTA-52), Kirsten Flipkens (WTA-55), Ysaline Bonaventure (WTA-122) en Yanina Wickmayer (WTA-126). Het duel wordt op hardcourt gespeeld, en daarom past Elise Mertens (WTA-17) voor de ontmoeting. “Elise heeft beslist om voorrang te geven aan haar voorbereiding van het gravelseizoen en zal er dus niet bij zijn in Kortrijk. Uiteraard ben ik als kapitein teleurgesteld”, aldus Van Herck.

De Belgische kapitein heeft geen spijt over de keuze van de ondergrond: “Omdat alle Belgische speelsters hun beste prestaties neerzetten op een snellere ondergrond, kwamen we al snel tot de conclusie dat we voor een snelle hardcourt moesten kiezen. Met Alison, Kirsten, Ysaline en Yanina hebben we een sterk team met veel talent, vertrouwen, ervaring en vooral een enorme drive om de Belgische driekleur te verdedigen. Nu we opnieuw de kans krijgen om voor het thuispubliek te spelen, zijn onze dames extra gemotiveerd om met de steun van hun teamgenoten en hun supporters te strijden voor elk punt. Dat is net de kracht van de Fed Cup competitie!”