Home » Davis Cup » België slechts één set opgewassen tegen Kroatisch dubbelpaar

België slechts één set opgewassen tegen Kroatisch dubbelpaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kroatië heeft op dag twee van de Davis Cup-ontmoeting tegen België een tweede punt gepakt. In het dubbelspel waren de Kroaten vooral vanaf de tiebreak in de eerste set de betere van Ruben Bemelmans (ATP D-182) en David Goffin (ATP-16).

Op vrijdag was er nog twijfel of Johan Van Herck wel op Goffin zou kunnen rekenen in het dubbel, nadat hij in zijn enkelpartij af te rekenen kreeg met migraine en oogproblemen. Een nachtje rust had hem blijkbaar goed gedaan, en dus stelde coach Van Herck de Luikenaar op naast Bemelmans. Bij de Kroaten was er wel een kleine verrassing. Hoewel iedereen daar Marin Cilic (ATP-12) naast Ivan Dodig (ATP D-7) had verwacht, opteerde de Kroatische coach voor Franko Skugor (ATP D-134).

Aanvankelijk ging de eerste set gelijk op, maar bij 2-2 kreeg Goffin een zwaar servicegame voor de voeten gegooid. Maar onder andere door enkele sterke eerste opslagen werkte de Belgische ploeg drie breakpunten weg en gingen ze toch voorop naar 3-2. België bleef ook daarna meer last hebben om haar opslagspelletjes binnen te halen en moest wachten tot 5-4 om zelf breakkansen af te dwingen. Die twee stuks waren meteen ook twee setpunten, maar Bemelmans en Goffin konden die door een sterk serverende Dodig niet verzilveren. Beide ploegen konden daarna geen verschil meer maken, en dus moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Waar Goffin gedurende de rest van de set de betere speler van de Belgen was, liet hij zijn niveau wat zakken in die tiebreak en volgde er enkele onnodige foutjes. Daar werden ze uiteindelijk op afgerekend: 5-7.

Ivan Dodig & Franko Skugor - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Ivan Dodig & Franko Skugor – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Ook in de tweede set bleef Goffin op een lager niveau spelen dan in de eerste set. Beide Belgen maakten te veel foutjes om de Kroaten te bedreigen, en die profiteerden optimaal. Bij 2-3 gingen ze door de opslag van Goffin en liepen ze meteen uit naar 2-5. De Belgische tandem kon nog één game terugkomen, maar moesten daarna de set aan de Kroaten laten: 3-6.

In de derde set zat er geen beterschap in bij de Belgen, ook niet na een toiletbreak. Goffin moest de Kroaten in het openingsgame door zijn opslag laten gaan en die liepen meteen 0-2 uit. De Belgen kregen niets meer voor elkaar terwijl de Kroaten hoe langer hoe meer Goffin begonnen te viseren. Goffin raakte er nooit meer bovenop en moest even later opnieuw een break toestaan. De Kroaten twijfelden niet en op de opslag van Bemelmans was het tweede matchpunt meteen het goede: 1-6.

Het verlies van dit dubbelspel betekent meteen ook dat de Belgen op zondag beide enkelspelen zullen moeten winnen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Kroatië heeft genoeg aan één overwinning.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS