De Belgische jongens hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Junior Davis Cup in Boedapest. Louis Herman (ITF-275), Raphaël Collignon (NG) en Diego Digraci (ITF-1899) eindigden pas op een veertiende plaats.

Voor het eerst sinds 1996 wisten de Belgische jongens zich te plaatsen voor de finaleronde (met zestien teams) van de Junior Davis Cup in het Hongaarse Boedapest. Dat alleen al was een huzarenstukje. In de finaleronde waren Herman, Collignon en Digraci uiteindelijk een maatje te klein voor Kroatië, Brazilie en de Chinese Taipei. Telkens werd met 0-3 verloren. In de strijd voor plaatsen dertien tot en met zestien boekte het Belgische trio vervolgens wel een knappe zege tegen Canada (2-1) om vervolgens in het zand te bijten tegen Rusland (0-2). Een veertiende plaats was zo het eindverdict.

De oppergaai in de Junior Davis Cup was weggelegd voor Tsjechië. Het klopte de Verenigde Staten in de finale. In de Junior Fed Cup waren de Verenigde Staten de beste. Japan ging met het zilver naar huis.

Top 3 Junior Davis Cup
1. Tsjechië
2. Verenigde Staten
3. Argentinië

Top 3 Junior Fed Cup
1. Verenigde Staten
2. Japan
3. Oekraïne

De Junior Davis Cup en Junior Fed Cup zijn de officiële teamcompetities van de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor spelers en speelsters onder de zestien jaar. Dit jaar werden de kampioenschappen al voor de vijfendertigste keer georganiseerd. Er worden telkens twee enkelpartijen en één dubbelmatch afgewerkt.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be