Home » ITF » Belgische rolstoeltennissers winnen eerste ontmoeting op World Team Cup

Belgische rolstoeltennissers winnen eerste ontmoeting op World Team Cup

Belgische rolstoeltennissers winnen eerste ontmoeting op World Team Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gisteren ging de World Team Cup rolstoeltennis van start en de Belgen Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9), Jef Vandorpe en (ITF Wheelchair-21) en Mike Denayer (ITF Wheelchair-101) wonnen hun eerste poulewedstrijd tegen USA met 3-0.

In het Nederlandse Apeldoorn vindt deze week de BNP Paribas World Team Cup plaats. De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams en België verdedigt hier zijn bronzen medaille onder leiding van coach Marc Grandjean. Er wordt gespeeld in vier poules en België werd ingedeeld bij Argentinië, USA en Oostenrijk. De eerste uit elke poule gaat naar de halve finales.

In de eerste poulewedstrijd moesten de Belgen het opnemen tegen USA. Vandorpe startte als eerste en won makkelijk tegen de Amerikaan Chris Herman (ITF Wheelchair-52) met 6-3 en 6-2. Nadien moest Gérard aan de slag tegen Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair-35) en hij deed wat van hem verwacht werd, winnen met 6-0 en 6-1. Later op de dag wonnen Vandorpe en Gérard ook nog het dubbelspel met 6-0 en 6-1.

Vandaag staat er een belangrijke ontmoeting op het spel, want dan spelen de Belgische rollers tegen het sterke Argentinië. Vandorpe zal spelen tegen Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-17) en Gérard moet het opnemen tegen Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-2).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws