Tennisplaza

Belgische speelsters kennen tegenstanders in Melbourne

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Volgende week komen er vijf Belgische speelsters in actie op de Gippsland Trophy (WTA 500) en de Yarra Valley Classic (WTA 500) in Melbourne.

Elise Mertens (WTA-20) komt als enige landgenote in actie op de Gippsland Trophy. Ze is er als zevende geplaatst en is vrijgesteld in de eerste ronde. De Amerikaanse Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-181) of de Japanse Mayo Hibi (WTA-182) wordt haar opponente in de tweede ronde. Simona Halep (WTA-2) en Naomi Osaka (WTA-3) zijn topreekshoofden.

Op de hoofdtabel van de Yarra Valley Classic vinden we vier Belgen. Alison Van Uytvanck (WTA-65) opent tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA-68). Kirsten Flipkens (WTA-87) speelt haar eerste wedstrijd na haar pijnlijke blessure tegen de Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA-1479). Greet Minnen (WTA-110) ontmoet de Servische Olga Danilovic (WTA-183) en Ysaline Bonaventure (WTA-123) moet aan de bak tegen dertiende reekshoofd Danielle Collins (WTA-46). Op de hoofdtabel vinden we ook toppers als Ashleigh Barty (WTA-1), Sofia Kenin (WTA-4) en Serena Williams (WTA-11) terug.