Op de Master U BNPParbias in Rijsel zijn de Belgische studenten op een zevende plaats geëindigd. Zaterdag verloren ze tegen Frankrijk, maar gisteren klopten ze wel Rusland.

De Belgische studenten gingen vrijdag na een thriller onderuit tegen Duitsland, waardoor er gebikkeld moest worden voor de plaatsen vijf tot en met acht. Zaterdag was Frankrijk de eerste tegenstander. De Fransen bleken een maatje te groot en wonnen uiteindelijk met 5-2. Louis Cant (UGent) en Michaël Geerts (VUB), in het heren dubbelspel en Cant en Lise Brulmans (KULeuven), in het gemengd dubbelspel, zorgden voor de enige punten.

Gisteren mochten onze landgenoten de eer proberen te redden tegen Rusland. De Belgische studenten speelden een ijzersterke ontmoeting en stuurden de Russen naar huis met een droge 5-1 overwinning (het gemengd dubbelspel werd niet meer gespeeld). Enkel Emma Janssen (VUB) kon haar partij niet winnend afsluiten. Cant, Emily Casteleyn (VIVES), Geerts lieten geen steek vallen. Brulmans en Casteleyn, in het dames dubbelspel en Jonas Merckx (VUB) en Cant, in het heren dubbelspel, zorgden voor de 5-1 eindstand.
De titel was enigszins verrassend weggelegd voor Groot-Brittannië. De Britten versloegen de Verenigde Staten dat de voorbije zes jaar telkens de beste was. Het is voor Groot-Brittannië nog maar de eerste triomf op de Master U BNPParibas.

 

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be