Van vrijdag 1 december 2017 tot en met zondag 3 december vinden in Marcq En Baroeul in Frankrijk de Master U BNPParibas plaats, een internationaal landentoernooi voor studenten. Ook België is van de partij.

De Master U BNPParibas, een combinatie van Fed Cup en Davis Cup, is het officieuze WK voor landenteams bestaande uit studenten en wordt georganiseerd door La Fédération Française du Sport Universitaire en La Fédération Française de Tennis met partnerschap van BNP Paribas. De organisatie werkt nauw samen met lokale hogescholen en universiteiten.

Voor België werden Jonas Merckx (VUB), Michaël Geerts (VUB), Louis Cant (UGent), Lise Brulmans (KULeuven), Emily Casteleyn (Vives) en Emma Janssen (VUB) opgenomen in de delegatie. Bij de selectie primeert de internationale ranking op de nationale ranking. Naast België nemen ook Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en zelfs China, Rusland en de Verenigde Staten deel aan de Master U BNPParibas.

De twaalfde editie van dit officieuze WK gaat dit weekend door in het Franse Marcq en Baroeul, Métropole Européenne de Lille, Ligue Des Flandres de Tennis. Een confrontatie tussen twee landen bestaat uit twee enkel dames, twee enkel heren, een dubbel dames, een dubbel heren en een gemengd dubbel.

Bij de loting vanavond werd België gekoppeld aan Duitsland. In een mogelijke halve finale wacht dan de winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en Frankrijk. De andere kwartfinales zijn Ierland vs. Groot-Brittannië en China vs. Rusland. De voorbije zes jaar waren de VS telkens de beste op de Master U BNPParibas.

De loting van de Master U BNPParibas - © Facebook (Studentensport Vlaanderen)

De loting van de Master U BNPParibas – © Facebook (Studentensport Vlaanderen)

België in het verleden

2016 – 6de op 8 landen
2015 – 5e op 8 landen
2014 – 4e op 8 landen
2013 – 5e op 8 landen
2012 – 5e op 8 landen
2011 – 3e op 8 landen
2010 – 5e op 8 landen
2009 – 5e op 8 landen
2008 – 3e op 8 landen
2007 – 4e op 6 landen
2006 – 4e op 4 landen

 

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be