Home » European Open » Bemelmans doet kunststukje op European Open nog eens over

Bemelmans doet kunststukje op European Open nog eens over

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-98) heeft op de European Open in Antwerpen voor een nieuwe stunt gezorgd. Onze landgenoot schakelde in de kwartfinales de Portugees Joao Sousa (ATP-61) uit na een zware driesetter.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bemelmans en Sousa speelden twee keer eerder tegenover elkaar, in de onderlinge ontmoetingen stond het 1-1 (telkens na een driesetter). Ook nu was het verschil tussen beide heren klein. Sousa koos zijn moment echter zorgvuldig uit en had aan één breakkans in het negende game genoeg om de eerste set met 4-6 binnen te halen.

In het tweede bedrijf waren de serveerders baas. Zowel Bemelmans als Sousa wisten wel twee breakpunten te versieren, maar geen van beiden slaagden erin om de break ook daadwerkelijk te forceren. Een tiebreak moest voor afscheiding zorgen en daarin maakte de Portugees te veel fouten waardoor Bemelmans de cadeaus in dank aannam, 7-6 (2).

In de beslissende derde set werd snel duidelijk hoe efficiëntie cruciaal zou zijn in een partij waarbij breakkansen bijzonder schaars waren. Onze landgenoot had dat goed begrepen en sloeg in het zevende spelletje genadeloos toe. Hij verzilverde zijn eerste mogelijkheid en liet de partij daarna niet meer uit handen glippen (ook al moest hij nog vijf breakkansen wegwerken), 6-4.

In de halve finales neemt het nummer 98 van de wereld – nu virtueel op plaats 84 – het op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17). Hij stuurde in twee sets zijn landgenoot Julien Benneteau (ATP-93) naar huis, 7-6 (5) 6-2.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS