Roger Federer (ATP-2) heeft deze week op het ATP-toernooi van Rotterdam één hoofddoel, opnieuw het nummer één van de wereld worden. De Zwitser moet dan wel eerst voorbij Ruben Bemelmans (ATP-116): “Ik heb nog wat scouting te doen.”

Journalisten bij de vleet op de eerste persconferentie van Federer op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 36-jarige Zwitser kan deze week dan ook een stukje geschiedenis schrijven. Als hij de halve finale haalt in Rotterdam wordt hij de oudste speler ooit die de koppositie grijpt op de ATP-ranking. Iets wat de FedExpress zelf niet meer voor mogelijk hield. “Ik had na de ATP Finals in Londen niet meer verwacht dat ik daarvoor zou kunnen strijden. Nu die kans er is (met dank aan de titel op de Australian Open), ben ik uiteraard erg gemotiveerd om daarin te slagen. Ik heb voor Rotterdam gekozen omdat ik graag indoor speel.”

Eerste opdracht voor Federer wordt woensdagavond (19u30) onze landgenoot Bemelmans die de kwalificaties overleefde. “Ik ken hem een beetje, maar nog niet goed genoeg. Ik heb nog wat scouting te doen. Al is uiteraard belangrijk dat ik zelf helemaal klaar moet zijn voor die partij”, aldus de Zwitser die in Rotterdam de titel meegraaide in 2005 en 2012. Bij winst wacht een duel met Philipp Kohlschreiber (ATP-36) of Karen Khachanov (ATP-48). In een mogelijke kwartfinale krijgt de Ahoy-arena dan mogelijk een clash tussen Federer en Stan Wawrinka (ATP-13).

Goffin aan zet

Morgen komt met David Goffin (ATP-7) al een andere landgenoot aan zet in Rotterdam. Hij opent tegen de Fransman Benoit Paire (ATP-45). Bij winst wacht de 36-jarige Spaanse veteraan Feliciano Lopez (ATP-37).

 

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be