David Goffin (ATP-9) en Ruben Bemelmans (ATP-104) kennen hun tegenstander in de eerste ronde van Wimbledon. Er staan eveneens enkele mooie affiches op het programma.

Goffin staat in de eerste ronde tegenover de Australiër Matthew Ebden (ATP-51). In onderlinge ontmoetingen staat het 3-1 voor onze landgenoot. Ebden kan dit jaar wel goede statistieken voorleggen op gras: op Rosmalen speelde hij de halve finale en in Halle de kwartfinale. In de vierde ronde wacht mogelijk een duel met Juan Martin del Potro (ATP-4) en Goffin zit ook in hetzelfde kwart dan Rafael Nadal (ATP-1).

Bemelmans opent tegen de 28-jarige Amerikaan Steve Johnson (ATP-42), de Amerikaan won hun enige onderlinge confrontatie in 2013. Bij winst wacht wellicht een duel met John Isner (ATP-10).

Zware tegenstanders voor Murray en Wawrinka

Andy Murray (ATP-156) staat meteen voor een zware opgave in Wimbledon, hij ontmoet het Franse enfant terrible Benoît Paire (ATP-48). Ook Stan Wawrinka (ATP-225) wacht een moeilijke opdracht tegen Grigor Dimitrov (ATP-6). De Franse fans mogen ook uitkijken naar het duel tussen Richard Gasquet (ATP-29) en Gaël Monfils (ATP-41).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.